The Rasmus prvič v Ljubljani

2009_02_09_04_rasmus_b

The Rasmus
Ljubljana / InBox
ponedeljek, 9. februar 2009 ob 20.30
The Rasmus prvič v Ljubljani
Rasmus oz. bolje rečeno The Rasmus (skupina si je pred leti spremenila ime, da ne bi prišlo do morebitnih konfliktov in menjav pri imenu) so prvič obiskali Slovenijo, natančneje klub InBox v Ljubljani. Le kdo še ni slišal zdaj že svetovno znanih uspešnic kot so In The Shadows, No Fear ali Guilty? Marsikatera oboževalka, najstnica ali pa fanica finskih postavnih mladeničev je bila nad novico zagotovo navdušena. Čeprav koncert ni bil napovedan s kakšnim posebnim pompom, je bila cena vstopnice kar pošteno zasoljena (tam nekje okoli 35 evrov). Fantje, ki prihajajo iz Helsinkov, so trenutno na evropski turneji in promovirajo svoj zadnjim album Black Roses.
Za spremembo tokrat ni bilo napovedane nobene predskupine, vendar se je koncer začel skoraj ob napovedani uri – tam nekje okoli 21. zvečer. Lauri, Pauli, Aki in Eero so oder zavzeli brez večje napovedi ter ob hladnemu, temačnemu intru. Začeli so, kot se spodobi s hitom in hkrati prvim singlom zadnjega albuma Black Roses – Livin’ in a World Without You, sledil mu je komad In My Life z albuma, izdanega v letu 2003 – Dead Letters. Prav ta album je skupino The Rasmus ponesel med „zvezde“. Publiko je sestavljala predvsem mlajša generacija fanic vse od malce starejših osnovnošolk do prvih generacij srednjih šol, sem pa bila presenečena, saj je občinstvo tokrat res sodelovalo pri čisto vsakem komadu. Čeprav so bili medvedki, balončki in kakšen napis res malce odveč na takem koncertu. Sledil je komad Ten Black Roses in na oder je simbolično priletela tudi škrlatno rdeča vrtnica. Čeprav so fantje znani po malce trših ritmih, so očitno tudi velike romantične duše, saj s svojimi mirnejšimi skladbami enostavno popeljejo publiko v drug, zasanjan svet. Sledili so komadi, kot so Liquid, Ghost of Love, First Day of My Life, Not Like the Other Girls, poletno obarvani Chill itd. Glede na to, da so fantje v njihovi karieri vse od leta 1994 do sedaj izdali že več kot dvajset singlov, se mi je na trenutke zazdelo, da je bil čisto vsak komad v repertoarju hit. Največji hit pa je bil zagotovo komad In the Shadows, ki je leta 2003 kraljeval na marsikateri lestvici pod vrhom, če ne ravno točno na njem. Publika je obnorela in čisto vsak, tudi kaka mama in očetje, so pridno singalongali tisti slavni „oooo o o o o in the shadows….“. Koncert se je bližal koncu in tako so fantje več kot uspešen nastop zapečatali s komadom Sail Away z albuma Hide From the Sun izpred štirih let. Nežna balada za vse neskončno zaljubljene rockerske duše. Za piko na i pa se je po komadu na odru korajžno pridružila mlada fanica Pia in pogumno poprijela za pevčevo akustično kitaro in ob spremljavi pevca in bobnarja še enkrat odpela slednji komad. Kapo dol! Za čisto pravi konec pa so poskrbeli s komadom Guilty.
Guilty ali ne, bili so krivi za res odličen nastop na slovenskih odrih, hkrati pa so napovedali, da se ob priliki z veseljem vrnejo, saj so čisto impresionirani nad Slovenijo in Ljubljano samo.
Tekst: Monika Klinar
Foto: Bojan Okorn

Fotogalerija:

Povezani članki:

  • Ni povezanih člankov.