Punk rock norija v Menzi – No Use For A Name

nufan_05

No Use For A Name, Only Crime

Ljubljana / Menza pri koritu
torek, 10. februar 2009 ob 22h
Vstopnina: 17EUR v predprodaji – Razprodano!
Punk rock norija v Menzi
„A spet?“ je bilo večkrat slišano vprašanje ob najavi punk rockerjev No Use For A Name. Ponovno so nas obiskali, a tokrat za spremembo razprodali Menzo pri koritu na ljubljanski Metelkovi. Očitno je bil za stare punk rockerje lanskoletni Štuk prevelik zalogaj. Tokrat pa so jih spremljali še ameriški Only Crime, kar je bila konec koncev prava poslastica za punk rocka željno občinstvo. Slovenskega piskrčka pa tokrat na žalost ni bilo, saj je skupina Los Nipples predkratkim razpadla.
Only Crime – skupina, ki je predvsem znana po tem, da gre za stare sablje na punk rock sceni, saj prihajajo iz različnih bandov npr. Bane, Descendents, Converge, Black Flag in seveda Good Riddance, od koder prihaja tudi nekakšen idejni vodja Only Crime ter vokalist Russ Rankin. Rankina je ideja o ustanovitvi še enega banda vodila prevsem iz želje po več koncertih, turnejah ipd. Posledično Only Crime obstajajo že šesto leto. Kot se za punkrockerje spodob,i so se tudi sami znašli na založbi Fat Wreck, ki je vodi legendarni Fat Mike zasedbe NOFX. Tam so izdali tudi svoj prvenec To The Nines. Pred dvemi leti pa so svoji zbirki dodali še nov album poimenovan Virulence. Odlično, res odlično! Rankin in ostali so prve vrste pošteno ogreli in razgreli. Posledično se je začelo tipično poskakovanje, prerivanje in dajvanje itd.
Čeprav je koncert veljal za razprodanega, ni bilo občutiti velike gneče, morda samo v prvih vrstah, kjer se je gnetlo fanov in privržencev No Use For A Name je bilo še vedno lahko dihati (no, na čase se gre obupnemu zraku zahvaliti vsem kadilskim privržencem). Tony Sly in ostala trojica so še vedno na turneji in promociji lanskoletnega albuma The Feel Good Record Of The Year. Na polno in v šusu od prvega pa vse do zadnjega komada, kot se za njih spodobi. Melodični punk rock z catchy besedili, ki gre naravnost v ušesa. Prve vrste so uspešno popestrile dogajanje pod odrom in predvsem na odru, tam nekje od sredine dalje pa so pripomogli k edinstvenem singalonganju ob starih hitih in uspšenicah No Use For A Name. Tako smo lahko slišali marsikatero fatwreckovsko uspešnico izpred let vse od Soulmate, Part Two, Chasing Rainbows, Justified Black Eye in ene izmed največjih uspešnic International You Day, kjer se je občinstvu rahlo „snelo“ in takoj je marsikdo v sprednjih vrstah pokasiral kak udarec ali pa celo padec na pristna metelkovska tla. Za hip je priskočil za mikrofon tudi Russ Rankin in malce hudomušno zapel z NUFAN Fairytale of New York.
Koncert konec koncev ni bil nič kaj posebnega, še ena punk rock norija na Metelkovi, po kateri smo Slovenci v tem žanru zelo dobro znani, čeprav bi si marsikdo želel videti tudi kak drugi band, ki že dolgo ni nastopil v naših krajih. Tenks Buba!
Tekst: Monika Klinar
Foto: Manca Gašpirc

Fotogalerija:

Povezani članki:

  • Ni povezanih člankov.