Dobri David

Morales 09-1

 David Morales, Samsara/Maribor,

20.februar.2009, vstopnina: 20 EUR v predprodaji, 25 EUR na dan dogodka, vzdušje: prijazna fantazija dobrega house-a

Here I am, I can give you everything…in res je bil tam in nam je dal vse. Vse! David Morales je ime, ki ne potrebuje predstavitve. Njegova glasba vse pove. Čutna, močna, nabita z energijo, a obenem nežna in zapeljiva.

Ko se, praviloma brez majice(vedno in povsod) pojavi za mešalno mizo, se lahko pripraviš na prijetno potovanje skozi njegovo glasbo. On je tisti, ki ne prestopi meje pretirano komercialnega pa vseeno zavrti vse svoje zimzelene komada v enem setu. In doda kakšnega povsem nepričakovanega za češnjo na vrhu torte. Temu pravimo umetnost!

V Samsari v petek smo doživeli opisano, skupaj z izjemno prijetnim ambientom in vzdušjem. Ogrel nas je T-Jay, ki smo ga slišali že na precej dogodkih v Samsari v zadnjem času in lahko rečemo, da dečko zna! Za njim je v podobnem stilu nadaljeval Britanec Dave Jones, vse dokler ni svojega dvournega seta začel glavni gost. Od trenutka, ko smo na piedestalu DJ kabine opazili njegove tatuje, lahko govorimo samo še o magiji… Ob koncu lanskega leta smo ga slišali pri severnih sosedih, takrat je imel sicer daljši set, ampak kakovost je na enakem nivoju. Čisto blizu popolnosti. DJ Om je pričaral čudovit zaključek noči in ob prvih sončnih žarkih so nas spet z metlo pometli iz Samsare(kar se zadnje čase pogosto dogaja in seveda ne pomeni nič slabega).

Kar se tiče organizacije, si ekipa Samsare spet zasluži samo pohvale. Ne samo, da so lepo okrasili klub in povabili pravo ime, pričarali so nam res magično moč. Samsara, ki deluje pod sloganom »Varna zabava«, očitno razume clubbing in posebne zahteve house scene. Kljub temu, da je bil obisk velik, ni bilo občutka natlačenosti, kadarkoli si se lahko šel ohladit ali na hodnik ali na teraso in v splošnem imajo house dogodki v klubu zelo pozitivno konotacijo.

Iz faze »Here I am« pa smo glede Moralesa prešli v »Needin’ you« fazo…kdaj pride spet?

Besedilo: Barbara P.
Foto: Nina

Fotogalerija:

Povezani članki:

  • Ni povezanih člankov.