Chaosstar ob izidu plošče v Roll baru!

Chaosstar ob izidu plošče v Roll baru!

Chaosstar ob izidu plošče v Roll baru!

Petek 30.1.2009
Pričetek ob 22.00
Roll bar, Ljubljana
Vstop prost
 
Skupina Chaosstar je bila ustanovljena leta 2004  in ustvarjajo drugačno metal glasbo kot je poznana širši množici ljudi, v svetu sploh pa kar se tiče slovenskega prostora, saj je znotraj celote razpetih veliko različnih zvrsti, ki mogoče vsaj napogled ne grejo skupaj, vendar prav ta mešanica naredi njihovo glasbo kot neko celoto.
 
Koncert je bil napovedan za ob 22h in tako se je okoli devete zvečer začelo zbirati večje število ljudi, v nenavaden kraj, (vsaj kar se takih koncertov tiče) Roll bar, nasproti ljubljanskega Koloseja. Fantje so bili točni in nekaj minut čez 22 se je na odru pojavil Gregor Budal, ki je bil pevec, ko je skupina še začenjala in napovedal izid prvenca po imenu Lifetime. Po uvodnem govoru so na oder stopili še fantje z udarnim začetkom komada Devil’s Whisper. Počasi so ljudje stopili skupaj pred “oder” in s tem so Chaosstarovci začeli s predstavo. Vzdušje je bilo fenomenalno, čeprav je treba pripomniti, da so bili ljudje zadržani, ker kot že rečeno se njihov žanr razlikuje od običajnih težkometalnih zvokov, zato je občinstvo obstalo pred izvajalci kot prikovano. Kajti prsti so se hitro sprehajali čez kitarske vratove in pri tem izvajali čudovito simfonijo glasbe, kar je v užitek tudi videti in ne samo slišati. Zelo je bilo dobro poskrbljeno za zvok, čeprav se je na uvodnih skladbah poznalo, da prostor ne ponuja ravno neke akustike, so kasneje zvok popravili in ujeli ravno prave nastavitve, da je prišla do izraza prava kombinacija. Luči in megla so vroče ozračje naredili še bolj atraktivno in po Hurricanes of Maddnes se je število ljudi pred odrom že podvojilo. Pevec Jure je dobro povezoval program in pri zadnjem komadu On My Way se je bandu pridružil njihov kolega Danny (iz skupine Ambassador of Sifilis) in skupaj z njimi odpel še zadnjo pesem iz njihove plošče. Za tem je sledil odmor, da je lahko občinstvo stopilo do mize, kjer so prodajali tudi na novo prispele cdje in pa majice. Potem so prišli nazaj in skupaj z Dannyjem zaigrali še priredbo od švedskih Amon Amarth – Death in Fire. To je bil program z Dannyem, sledile so priredbe še od velikih mojstrov AC/DC in Dire Straits, ki so jih odpeli sami. Program se je zaključil okoli polnoči in z tem dogodkom je skupina lansirala nov izdelek v slovenski prostor.
 
Sam bi ocenil nastop kot dober, napak ni bilo zaznati, zvok po uvodnih težavah pa tudi odličen. Mogoče bi bil koncert še bolj nabit z energijo, če bi se odzvalo večje število ljudi, vendar je njihova turneja v teku, zato kdor ni imel možnosti obiska tega dogodka, jih bo lahko prišel poslušat na kakšen drug koncert in s tem podpret dobro avtorsko, slovensko, glasbeno alternativo.
 
Tekst in foto: Žiga Fajdiga

Povezani članki:

  • Ni povezanih člankov.