Ugly Duckling v Gali hali

ugly duckling 1

Ljubljana / Gala Hala
28.1.2009
vstopnina: 12 € z rezervacijo / 15 € na dan prireditve
 
Skupina, ki deluje že od 1993 naprej, je iz tople Kalifornije v Združenih državah prišla v človeku najbolj neprijaznem času v Evropo na veliko turnejo ob izidu njihovega že četrtega albuma z naslovom Audacity (predrznost, smelost). V teh mesecih dnevno koncertirajo po vseh večjih mestih Evrope in tako jih je turneja pripeljala tudi v Ljubljano. Pri nas so se izkazali za res velike zabavljače. Zgleda tako, kot da bi jih dolga turneja z dneva v dan bolj krepila ne pa izčrpavala.
 
Dvojec MC-jev Andy in Dizzy z DJ-em, ki nosi ime znanstvenika, ki je v svet prinesel t. i. relativnostno teorijo, so ustvarili pravo Hip-hop zabavo stare šole, ki je naše glavno mesto ni doživelo že dalj časa. Naravnost odlična komunikacija s publiko je bila vodilo celega koncerta. Seveda se ni dalo, da mojstra ceremonij s svojim zvestim ritem-dajalcem ne bi izzvali morebitnih prisotnih govorcev. In na oder je prišel Rok. Rok je nekaj časa ob odlični spremljavi samo opazoval zvezdi večera pri njunih besednih igrah, potem pa sta mu ponudila mikrofon. Vzel je kar oba njuna mikrofona, tako da sta Zedeajčana ostala brez, se čudno spogledala, vendar kmalu sprevidela, da nimata opravka z nekim brezzveznim lokalnim srednješolskim MC-jem, saj jima je Rok (Trkaj) povedal, kar jima je šlo. Kot sem lahko razbral, same vzpodbudne besede, za katere pa nikoli ne bom vedel ali so bile plod njegove takratne neizmerne domišljije in lahkotnosti govora ali pa so bile skrbno pripravljene vnaprej in porabljene v perfektnem trenutku. Kakorkoli se tem rečem streže v svetu MC-jev, so za nas poslušalce vedno osupljive, ko verz za verzom skrbno povezanih besed z glavo in repom prihajajo iz njihovih ust kot naboji iz mitraljeza. Fantje iz skupine pa so hoteli še videti, kako Slovenke strežejo hip-hop zadevam. Kot kaže pa te (čeprav se nekatere pojavljajo na Youtube s svojimi lastnimi pesmimi, ne dvomim pa, da bi marsikatera lepotička lahko tudi pomigala z ritko) še vedno niso kos tako ‘zahtevnim’ gostom. Predvidevam, da racakom ni šlo za to, da bi se naše dekline predstavljale s svojimi rimami in bi po možnosti tako še celo zasenčile zvezde večera, kot prej za to, da bi fantje na odru imeli malo družbe brhkih deklin, ki jih v naši deželi prav gotovo ne manjka. Pa kot kaže večina ni prevelikih navdušenk hip-hop scene, saj jima je šele po dolgem prigovarjanju uspelo privabiti na oder mogoče za odmerek preveč sramežljivo dekletce. Nič ne de, fanta sta korektno odpela nek osladen komad in jo poslala dol z odra ter nadaljevala v prej začetem tempu.
 
Koncert so z enim bisom zaključili in nas pustili z možnostjo nakupa majic rekoč: „Danes je sreda, jutri se dela, vemo, zato gremo!“
 
Tekst: Timl
Foto: Tjaša Janovljak
 
 

Fotogalerija:

Povezani članki:

  • Ni povezanih člankov.