Hrvaško-slovensko prijateljstvo z Armandom

Armand Van Helden 1

Armand Van Helden, The Best/Zagreb, Hrvaška,
16. januar 2009, vstopnina: 150 kun, vzdušje: hip hop house

Vemo kakšne meddržavne odnose kuha politična struja in nekateri so naš tokratni podvig označili kot neodgovornost in predrznost s pridihom izzivanja usode. Celo člani naše ekipe so se na tokratno rajanje odpravili z malce strahu, saj je bil njihov avtomobil ob prejšnjem obisku The Besta v decembru 2008, deležen vandalističnega izpada in so se domov odpeljali z zalepljenim vzvratnim ogledalom. Vendar se nismo dali, ker smo verjeli v dobro na obeh straneh državne meje.

Prihod na parkirišče je nakazoval, da bo velika gneča in ko smo končno našli košček parkirišča in se izkrcali, je mimo prikorakala manjša četica Hrvatov. Ob lastni glasni slovenščini smo se kar prestrašili vzklikov in si predstavljali najhujše možne scenarije ter računali najhitrejše poti do avtomobila, ko smo ugotovili, da prihajajo v miru. Izmenjali smo nekaj zelo prijaznih besed in jo odnesli popolnoma brez batin. Zgodba se je ponovila pred vhodom, kjer smo čakali več kot 30 minut na vstop in veselo razdirali debate o tem kako se imamo v EU, kako je hrvaška obala kul in kako super se smuča na slovenskih smučiščih. Ob vsem tem si človek boljših sosedov ne bi mogel želeti in tiste pol ure na mrazu je minilo precej hitreje kot sicer.

The Best že od daleč nakazuje na to, da imajo prste vmes isti ljudje, kot pri poreškem Byblosu. V bistvu gre za isti koncept, vendar v zimski podobi. Celo gosti so enaki. Kar pa sploh ni slabo, saj imamo zvezde svetovnega kova vedno na dosegu roke! Od zadnjega obiska je klub močno pridobil na estetski podobi in na organizaciji. V vseh ozirih je na nivoju in vreden obiska! Edino, kar je bilo malce moteče je bila gneča, vendar je bilo vse pod nadzorom in ekipa je skrbela, da ni bilo pod streho The Besta več ljudi, kot jih klub dejansko zmore sprejeti. Gneča je najbolj pestila čakajoče v vrstah v toaletah in tiste, ki so bolj občutljivi na vročino, sicer pa ni bila tako zelo neprijetna, da bi pokvarila celoten večer.

Začeli smo z D&G, ki je ostal pri svojem stilu, ki nam je še kako dobro znan iz Byblosa. Dobro smo se ogreli, ko je za veeeeelik »mišpult« kot se po štajersko reče mešalki, stopil Armand Van Helden. Oblečen v stilu svojih hip hop korenin, s kapo z ravnim šiltom, je začel udarno. Ritmi in basi so narekovali trše nadaljevanje večera. Postregel nam je s svojimi uspešnicami kot je MyMyMy in si redno sposojal komade iz žanra hip hopa, vmes je malce »zabluzil« v ponavljajoče se nedoločljive zvoke, nato pa udarno zaključil z You don’t know me. Ves njegov set je bil preigravanje house-a in hip hopa ter drugih žanrov. Celotna podoba pa je bila drugačna in zabavna, tako publiki kot njemu samem. Za njim je taktirko prevzel domač DJ, ki nas je s prijetnim izborom obdržal na plesišču vse dokler se ni zaslišala Stop od Sam Brown, ki je že v Byblosu naznanila nepreklicni konec. Prižgale so se luči in ni nam preostalo drugega, kot da se poslovimo…zaenkrat…o skorajšnji vrnitvi pa ob napovedanih gostih tako ali tako ni dvoma… 

Tekst: Barbara P.
Foto: Soncy & Nina
 

Fotogalerija:

Povezani članki:

  • Ni povezanih člankov.