Fandangle in Mr. T-Bone & The Young Lions v Gali Hali

mini-IMG_0595

Fandangle, Mr. T-Bone & The Young Lions
Ljubljana / Metelkova mesto / Gala Hala
Četrtek, 15. januar 2009 ob 22h
 
»Ska« večer v Gali Hali
 
Četrtkov večer v Gali Hali so tokrat popestrili italijanski Mr. T-Bone s spremljajočo ekipo The Young Lions, za posladek pa so se jim na odru pridružili še angleški Fandangle, ki so si svojim lanskoletnim nastopom na Njoki Summer festivalu v Ajdovščini v Sloveniji ustvarili že pravcati mali fan klub.
 
Slednji so otvorili večer in vse skupaj spreobrnili v pravcati ska punk žur. Fandangle je skupina fantov, ki prihajajo iz Camberley-a v Angliji. Skupina je nastalaže leta 1999, vendar je od takrat zamenjala že kar nekaj članov. Trenutna ekipa znaša osem članov, kateri zadnji-bobnar se je pridružil šele pred začetkom zimske turneje po Evropi. Ker so bili fantje tako navdušeni nad slovensko publiko na lanskoletnem Njoki festu so se odzvali na povabilo in v turnejo vključili kar dva nastopa pri nas (hvala Rok, Andrej!). Četrtkov večer so nam v slabih petdeset minutah popestrili predvsem z komadi aktualnega albuma Fly Away (2008, Party House Records) kot so npr. Pornstars (aren’t for everyone), Cheap Escape, You’re next itd., vmes pa so še dodali priredbo What I’ve got (Sublime), ter ji dodali svoj Fandangle prizvok. Zbrana publika v Gali Hali je bila navdušena, prav tako kot skupina sama. Skakanja, norenja, poplesavanja s strani publike in zasedbe ni manjkalo. Čeprav je bil glavna zvezda večera seveda Mr. T-Bone, se je na trenutke zazdelo, da so ga Fandangle malce zasenčili. Kdo pa se sploh lahko upre poskočnim ska punk ritmom?
 
Prav tako kot Fandangle je lansko leto navduševal obiskovalce Njoki Summer festivala tudi Mr. T-Bone z njegovimi mladimi levi. Mr. T-bone je znan predvsem v sklopu skupine New York Ska Jaz Ensemble, saj je pred leti nastopal v skupini kot pozavnist. Očitno pa mu »solo« kariera prav nič ne škoduje, saj se na odru s svojo ekipo znajde prav odlično. Ska s primesmi reggae-ja je prava stvar, če želiš da te glasba odpelje v svoj svet. Predstavil je predvsem skladbe iz aktualnega albuma Heroes (kanadska reggae oddaja Roots Rock Rebel je zadnjo ploščo proglasila za najboljšo ska/reggae ploščo leta 2008) ter hiti preteklih let, ki jih je začinil s priredbami, katerim smo se prepustili prav vsi.
 
Za nami je bil še en solidno obiskan koncert, kateremu smo piko na i dodali naslednji dan v ajdovski Bazi, kjer so angleški Fandangle še enkrat pošteno zatresli oder.
 
P.s.: Slike so iz koncerta v Ajdovščini v klubu Baza, kjer so samostojno nastopili ska punkerji Fandangle.
 
Monika Klinar
Foto: Rok Djordjević

Fotogalerija:

Povezani članki:

  • Ni povezanih člankov.