Voodoo Glow Skulls ponovno v Ljubljani

Pridigarji

Pridigarji

Voodoo Glow Skulls, Pridigarji
Ljubljana / Metelkova / Menza pri koritu
nedelja, 14. december 2008
 
Po skoraj točno enem letu odkar so nas zadnjič obiskali, nam je Skabina ponovno postregla s ska punkerji Voodoo Glow Skulls. Band, ki je bil formiran v letu 1988, v letošnjem letu praznuje okroglo drugo desetletnico obstoja. Temu primerno so seveda priredili krajšo turnejo tudi po Evropi. Kot predskupina pa so se nam tokrat predstavili slovenski Pridigarji.
 
Pridigarji, ki prihajajo iz Ormoža, so nekaj čez deseto uro zvečer pričeli in nam postregli s pestro zbirko ska, punk komadov iz lastne režije. Prve vrste so bile očitno navdušene ter privabile iz osmerice še en bis. Malce žalostno je bilo le to, da takoj, ko je band končal, se je v dvorani praktično spraznilo, in Voodoo Glow Skulls so imeli manjšo publiko kot pa band, ki je bil konec koncev le predskupina pa še niti nič posebnega niso bili.
 
»Mask it up with your down home pride and cheesy loyalty, Southern California street music runs through my blood real deep.« tako nekako so na odru začeli Voodoo Glow Skulls na čelu z maskiranim Frankom Casillasom. Ska, punk, hardcore direktno v srce! Zvrstili so se praktično vsi Voodoo Glow Skulls hiti in himne, vse od Exorcism – uvodni komad zadnje plošče Southern California Street Music izdane lanskega septembra do zelo glasnega »epitaphovskega« Charlie Brown (album Firme iz daljnega leta 1995 – založba Epitaph). Za konec pa so dodali še komad Say Goodbye (album Symbolic) in se temu primerno poslovili.
 
Skratka v primerjavi z lanskoletnim koncertom, se mi je zdel nedeljski precej medel in dolgočasen. Nekako ni bilo nekega pravega vzdušja ne s strani banda, kaj šele s strani publike. Milorečeno, še en dokaj povprečen koncert iz ska žanra.
 
Tekst: Monika Klinar
Foto: Uroš Škrjanc

Fotogalerija:

Povezani članki:

  • Ni povezanih člankov.