Srečno z Magnificom

magnifico002_dec08

Magnifico Balcountry Quartet
Mediapark, Ljubljana
3. 12. 2008
razprodano
 
Roberto Pešut – Magnifico je 1. decembra praznoval 47. rojstni dan, za kar so mu dva dni pozneje navdušeni obiskovalci koncerta v Mediaparku zapeli »Vse najboljše«. Praznovanje je bilo kar dvojno, saj je izšel tudi nov Magnificov album Srečno, ki ga je znani slovenski pevec in kitarist posnel z Balcountry Quartetom (poleg Magnifica ga sestavljajo še brat Aleksander Pešut – Schatz! na bobih, Anže Langus Petrović – Dagi na basu in kontrabasu ter Robert Pikl na kitari). Album je sestavljanka Magnificovih pesmi s prejšnjih albumov v novi, balkan-country-blues preobleki.
 
Magnifico je ponovno dokazal, da je mojster zabavljaštva. S pronicljivimi komentarji in vložki ter malce drugačno glasbeno predstavo je dodobra razgrel polno dvorano, ki je ob prvih komadih še dvomila, ali »je to to,« potem pa se iz pesmi v pesem aktivneje vključevala, dokler ni Samo ljubezni pel celoten avditorij. Repertoar je poleg predelav lastnih uspešnic, kot so In ko enkrat bom umrl, Halo, gospodična, Ljubljana-Portorož, 24000 poljubov, Giv mi mani, vključeval še slovenski zimzeleni Ti si moja ljubezen Elde Viler in 30 let Ota Pestnerja. Sploh pri slednji nas je Magnifico nasmejal, ko se je "obesil" na verz oko je pripeto na okno, na vrata vagona, ki smo ga nato "srečni" skupaj prepevali.

Kot takšnim koncertom pritiče, ni manjkalo niti glasbenih gostov. Na odru se je skupini pridružila druga polovica dueta Da Phenomena, bivši član Turbolenze Mate Brodar, ki je po obojestransko čustvenem nagovoru odpel Silvijo, in narodno-zabavna skupina Gregorji, »novi Avseniki«, ki Magnifica na novem albumu spremljajo v pesmi Gospod, težko sem ponižen. S tem sodelovanjem, ki naj bi bilo tudi uresničitev dolgoletnih želja, Magnifico dokazuje, da je umetnik širokega spektra glasbenih zvrsti, ki se očitno še nekaj časa ne bo "iztrošil".

Tina H. Zakonjšek
foto: Simon Šturm

Fotogalerija:

Povezani članki:

  • Ni povezanih člankov.