Predpisana terapija: dober techno!

Therapia 10

Therapia, ŠTUK/Maribor, 6. december 2008, vstopnina: 11 EUR pred 23h, 13 EUR po 23h, vzdušje: Techno 2001

Štajerska je v zadnjem času skoraj sinonim za dober techno. Organizacijska ekipa, ki že nekaj časa skrbi, da se nam v Mariboru pretirano ne kolca po starih časih, je tokrat v goste povabila ekipo, ki bi nam naj predpisala terapijo za vse muke prihajajočega decembra. Uspelo jim je!

Čeprav je na ŠTUKu ob našem prihodu okoli polnoči še zevala nevarna praznina, se je večje plesišče kmalu zapolnilo do te mere, da ni bilo neprijetno. Manjši house floor je bil sicer manj oblegan, a se je na srečo vedno našla kakšna duša, ki se je sproščala ob mestoma progresivnih ritmih tamkajšnjih DJ-jev. House sfero je konkretno ogrel Crocy, slovenske barve pa je zastopal še Goody. Za internacionalno uravnoteženost sta poskrbela še Avstrijca Roju in Alex Tronic.

Naša terapija večera pa je bil-presenetljivo-techno. Naziv zvezde večera je vsekakor zasluženo pripadal Portugalcu DJ Link-u. Krasen set! Nekdo je komentiral, da je bil izbor glasbe podoben kot pri kakšnem Umekovem setu iz leta 2001. Res je! Slišali smo kar nekaj ritmov, ki spadajo že v arhiv, pod oznako »Oldies goldies«. Energična, ritmična, melodična tehnaža in nasmejano-razigran dečko za mešalko. Skoraj nismo želeli dočakati konca! Tudi mariborčan Baly je prepričal, za malce drugačne glasbene okuse pa sta v stilu »za vsako bolezen se rož’ca najde« poskrbela avstrijska gosta  Norman Bate in Pumpin Chris B.

Kar se glasbe tiče, smo bili torej zadovoljeni, prav tako nas so navdušile t.i. »posebnosti« v obliki laserjev, videowalla in celo konfetkov ter milnih mehurčkov. Edini minus dogodka je bil relativno hiter zaključek, saj so nas spodili že okoli pol pete zjutraj. Seveda so Štajerci poskrbeli za after v atraktivno prenovljenem klubu Impulz, kjer smo bili terapije deležni dovolj dolgo, da smo prej omagali in uspešno zdravljenje nadaljevali v zavetju domače postelje.

Tekst: Barbara P.

Foto: Crocy, Nina, Outside

 

Fotogalerija:

Povezani članki:

  • Ni povezanih člankov.