Last Day Here v Ortu

Inmate

Inmate

Kje? Ljubljana, Orto
Kdaj? Ponedeljek, 15. december, 2008
Vstopnina: 5€
 
Nekako velja, da band ne obstaja, ali pa vsaj ne obstaja na širši slovenski sceni, če ne igra v Ljubljani. Bolj natančno v Ortu. Last Day Here niso novinci niti na sceni, niti v Ortu, pa vendar človek dobi občutek, da vseeno ostajajo nepoznani. Čas jim, pa niti katemukoli drugemu vzpenjajočemu se bandu, ni naklonjen. Dejstvo je, da v medijskem prostoru (z izjemo medmrežja) zeva velika praznina, ko pridemo do točke, ko bi bilo potrebno predstaviti perspektivno glasbeno produkcijo.  Kljub povedanemu in kljub "nekoncertnemu" ponedeljkovemu terminu bil Orto ravno poln, da band lahko ustvari dober žur.
 
Pa pojdimo od začetka. Kot že nekaj zadnjih nastopov po Sloveniji, za Last Day Here na koncertih ogrevajo občinstvo Inmate. Četverica je v mojih očeh zrasla predvsem zaradi dejstva, da koncertno kilometrino nabirajo kljub temu, da so, že odkar vem zanje, v iskanju vokalista. Navdušiti občinstvo »zgolj« z instrumentalnimi komadi nikakor ni enostavna naloga. Pri nas je kultura poslušanja predskupin precej neprijazna, saj je v večini to čas, ko se gre na še eno pivo, v najboljšem primeru bandu služi takšen nastop za malo bolj zahtevno vajo, le redko pa se zgodi dober odziv. No, slednjega so v Ortu Inmate doživeli.
 
Last Day Here so dobro vzdušje popeljali še za stopničko višje. Skoraj odveč je poudarjati, da bandi danes brez odlične izvedbe glasbe, na odru nimajo kaj iskati, a to seveda ni dovolj. Marsikateri bolj uveljavljen band poleg kvalitetne izvedbe na odru ne premore tolikšne energije, kot smo je bili tokrat deležni v Ortu. Kontakt s publiko ostaja le v rokah pevca in je skladen z velikimi ambicijami banda, vendar morda primeren za bodoče velike koncerte, v klubskem okolju pa izpade nekoliko pretenciozno. Občinstvo, ki jih je poslušalo prvič ni ostajalo ravnodušno, očitno pa se je oblikovala tudi manjša baza fanov, ki že pozna besedila in s tem dviguje ego banda in ustvarja tisto pravo koncertno vzdušje.
 
Koncert je bil enostavno odličen – tak, ki te prepriča, da boš večkrat zajadral na spletno stran banda v upanju na nov koncertni datum in se odpeljala po novo dozo dobre energije, čeprav morda na drugi konec Slovenjie. 
 
Tekst: MojcA SelaK
Foto: Uroš Škrjanc

Fotogalerija:

Povezani članki:

  • Ni povezanih člankov.