Dubioza Kolektiv Live!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 Ljubljana / Klub SubSub
Sreda, 17. december 2008
Cena vstopnice: 9€
 
Bring the sistem down! Brejket, brejket, brejket….. šejket, šejket, šejket… in smo se zazibali v ritmih, ki se razteza od reggeja, hip hopa, duba do hardcora skupine Dubioza Kolektiv v nabito polnem Sub Subu. In čeprav naj bi začeli ob 22h, so si vzeli akademskih ne samo 15 minut, ampak eno uro, osmerica je prišla na oder in zaslišali smo: ŠUTI I TRPI! Pa smo resnično trpeli uro in pol, ko so Dubiozovci žgali na odru? Not. Razpoloženje publike in fantov na odru je bilo na vrhuncu naboljšega, pozitivno in predvsem energično.
 
Izjemen in udaren bosanski bend je že večkrat prepričal s koncerti pri nas in na tujem. Med drugim na glavnem odru Exit festivala, Lent Festival, Balkan Traffic Festival – Bruselj, Seasplash – Pula, Sziget Festival – Madžarska, Rototom festival -Italija, Soča Reggae Riversplash Festival – Slovenija in še in še… Izvrstno usklajeni fantje Dubioze kolektiv še bolje zvenijo v živo in odprava na koncert je bila prava osvežitev in prebuditev tako telesa kot uma. Po besedilih so največkrat družbenopolitično kritični. Skozi svojo glasbo predajajo sporočila miru, medsebojnega razumevanja in kritike sistema, katerega žrtev so bili udeleženci zadnje vojne na Balkanu. Posebno zanimiv je spot za njihovo pesem Šuti i trpi. Video in pesem sta predstavljena kot kolaž izjav politikov, kateri ustvarjajo mozaik resničnosti v Bosni in Hercegovini, te brez potrebe prek intervjujev pokažejo, kako se v BiH vsakdanjik enostavno kaže v glasbeni protest.
 
Sedaj pa vam pravim, dosta, dosta, dosta je! Kot pravijo v pesmi Firma i legal: Prazne obljube so najboljša reklama…. Le kdo se ne bi strinjal s tem stavkom. Ko so še drugič zaigrali Marihuano, je tudi zadišalo po dobri travi… Če pa vam slučajno še ni jasno, koliko zvezdic bi dala nastopu Dubioze kolektiv v SubSubu…… *****
 
In če ste zamudili koncert v SubSubu in v četrtek v pekarni v MB, imate še super priložnost, ker vas bodo Dubiozovci nedvomno fino »prešvicali« v Kočevju v CZMKju v soboto, 20. decembra. DOSTA! Blam, blam, svaki dan… sanjam….. in tako so še vedni polni energije zaključili koncert v SubSubu.
 
Tekst: Laura Fajfar
Foto: Živa Lovšin

Fotogalerija:

Povezani članki:

  • Ni povezanih člankov.