Cherry Poppin’ Daddies navdušili na Metelkovi

mini-IMG_9997

Cherry Poppin’ Daddies, Cry Baby

Ljubljana / Metelkova mesto / Menza pri koritu
28. november 2008 ob 22h
Razprodano!
Cherry Poppin’ Daddies navdušili na Metelkovi
Med poplavo res dobrih koncertov, ki jih prireja Buba, so nas tokrat obiskali milo rečeno ska swing legende Cherry Poppin’ Daddies. Za ogrevanje pa so poskrbeli domači Cry Baby. Obetal se nam je torej večer skaja, rocka ter swinga.
Okoli desete ure zvečer pa je šlo zares in oder je zasedla slovenska rockabilly atrakcija Cry Baby. Tako smo se pozibavali ter migali ob zvokih psychobillya do rockabillya. Fantje preigravajo večinoma avtorsko glasbo, ki temelji predvsem na rock’n’rollu s primesmi bluesa, punka ter rocka. Četverica je poskrbela, da smo se ravnoprav ogreli za napovedano senzacijo večera – Cherry Poppin’ Daddies.
Kljub petkovem sneženju se je pred Menzo pri koritu trlo ljudi željnih swinga ter Cherry Poppin Daddies. Koncert je veljal za razprodanega in nekaj ljudi, ki je seveda čakalo do zadnjega dne, je ostalo brez karte, čeprav je bila cena le te v predprodaji kar malce zasoljena, ampak kaj moremo. Welcome to Europe!
Steve Perry z preostalo sedmerico fantov poskrbijo, da niti eden na koncertu ne ostane pri miru. Njihova značilnost je zagotovo energija, ki jo izrazijo v svojem nastopu. Pevčevo značilno poskakovanje, pozibavanje na odru sem ter tja se odlično zlije z ostalimi, ki poskrbijo, da je ska ritem vedno v zraku. Cherry Poppin’ Daddies niso le navadni ljudje, so zmes ne le ene same zvrsti, vendar večih, ki tvori pristen „uporniški“ swing sound. Skupina bo drugo leto zabeležila že dvajseto obletnico obstoja. V tem času pa so posneli pet studijskih albumov vključno z najnovejšim izdanem v letošnjem letu Susquehanna, katerih hite so predstavili tudi na petkovem koncertu. Največji odziv pa je seveda prejel komad Zoot Suit Riot, pri katerem smo prav vsi singalongali.
Če radi plešete in bi se radi podali na potovanje v trideseta, štirideseta ter celo petdeseta leta swinga ter zraven še zaswingali, so Cherry Poppin’ Daddies ravno pravšnji za vas. Preverjeno!
Tekst: Monika Klinar
Foto: Rok Djordjević (kanonfutr.net)

Fotogalerija:

Povezani članki:

  • Ni povezanih člankov.