Tribute to Skate Punk v Gali hali

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ljubljana / Gala hala
21. 11.2008

V petek zvečer se je na Metelkovi odvijal mini festival Tribute to Skate Punk, v režiji Dirty Skunks, kjer smo namesto kalifornijskih zasedb videli slovenske bende v njihovi vlogi. Koncept tribute bandov je v sloveniji poznan že nekaj časa (saj le malo pravih zvezd pride do nas ), vendar pa je vsekakor sveže in zabavno poslušati slovenske skupine, preigravati stare komade legendarnih skupin.

Nastopajoči so bili Bed Religion kot Bad Religion, Hausarest kot Rancid in Golliwog kot NOFX. Na začetku so nam predstavili ‘Bad Religion’, ki so s svojimi komadi uspeli zmigati še ne polno Gala halo. Med igranimi komadi so izstopali Generator, Punk Rock Song, malo pa me je presenetilo, da niso zaigrali komada You. Odšpilano sicer super, vendar pa je bilo malce smešno videti pevca z plonk listkom na odru. V kalifornijskem vzdušju so nadaljevali ‘Rancid’, ki so s svojim energičnim nastopom dodobra razgreli publiko. Ker osebno ne poznam dobro tako original Rancid kot tudi ne njihovih slovenskih zvajalcev, težko rečem, ali je bila kvaliteta posnemanja uspešna, nastop ter tehniko igranja pa bi vsekakor ocenil za pozitivno.
Na koncu so nastopili ‘NOFX’, ki so presenetili z novo pevko, kar je bila precej nenavadna poteza. Šalo na stran, Fat Mike-a bi blo pač zelo težko zamenjati. Seveda smo vsi z zanimanjem čakali, kako se bodo Golliwog znašli v vlogi NOFX in po vseh pričakovanjih so se znašli odlično. Sam menim, da so NOFX ključno vplivali na sam nastanek in razvoj benda, zato je njihova energija precej podobna Fxovim ‘happy+razfuk+zajebancija’ melodijam. V svojem polurnem nastopu jim je uspelo spraviti na oder in z njega precej gostov (beri ‘stagedive’). Še zlasti pa so presenetili z nenapovedanim gostom iz publike, ki je z njimi odpel kar cel komad. Med zaigranimi je izstopal komad My Vagina, ki dobi prav poseben pridih, ko ga odpoje ženski vokal. Repertoar bi bil lahko sicer malce daljši, saj se je občinstvo precej zagrelo in verjamem, da bi zdržalo še minimalno pol ure skakanja.

Menim, da so izbrani bandi odlično odigrali in predstavili legende skate punka oz. punkrocka. Tovrstni nastopi so po mojem mnenju dobrodošli, saj tu ne gre za vse bolj popularne tribute bande, temveč za kvalitetno druženje slovenske punkrock scene na enem mestu. Mogoče bi lahko bandi odigrali še kakšen svoj komad, a konec koncev ta večer temu niti ni bil namenjen.

 

Tekst: Aljaž Novosel
Foto: Žiga Lovšin

Fotogalerija:

Povezani članki:

  • Ni povezanih člankov.