Tito & Tarantula v Pekarni

tito_tarantula_03

Maribor / MC Pekarna
6. 11. 2008

Pekarna, zbirališče mariborske in širše štajerske alternativne kulture, v zadnjem času s svojim delovanjem vznemirja predvsem lokalno politično sceno, saj jih mariborski župankovič želi preseliti na drugo lokacijo. Ljudstvo se je dvignilo v bran s peticijo http://okno.cnvos.si/aplikacije/zapekarno.html glasbeniki in ustvarjalci programa pa z nadaljevanjem odlično zastavljenega dela.

V podporo pekarnovcem in v opomin oblastnikom pa je na pomoč priskočil tudi nekdanji vrhovni poveljnik Tito, tokrat s pajkovsko konjenico v obliki teksaško-mehiških glasbenikov Tito & Tarantula. Tako smo na svoj račun prav gotovo prišli vsi tekiloljubci in žganjekuhci, saj se je zasedba vseskozi gibala na premočrtni osi štiridesetih promilov. Močno poudarjena filmska pojavnost, estetika in naboj so med zgoščeno publiko udarili že od prve minute, v pravo meskalina iskajoče popotovanje. Tito Larriva, frontmen, vokal in kitara, je s pravo mero očetovske drže kontroliral in usmerjal svoje pajkce v natančnih prijemih in prehodih, do ležerne, žgoče izraznosti. Pletenje mreže se je začelo z najnovejšimi In My Car, Dust and Ashes, Monsters, Machete …, dokončno pa se je mreža napela z legendarnimi lovilci plena After Dark, Angry Cockroaches, Strange Face of Love …. Ko je že kazalo, da je plen (publika) že ujet in popolnoma vdan v usodo ter da bodo pajki v njih z lahkoto našli svojo dozo adrenalina, se je zgodil popoln preobrat. Predvsem Lucy la Loca, bas, je pritegnila svojo žensko usmiljenost, Rafael Gayol, bobni, pa je s hitri rezi uspel pretrgati močne okove in ujetnike spustiti na svobodo. Kot pravijo, je tako bilo bolje za vse, saj jim žrtvin širši intelektualni spekter ob zaužitju lahko povzroča prebavne motnje.

Koncert je tako izzvenel predvsem kot svarilo in opozorilo oblastnikom, da se v Pekarni lahko hitro zapletejo v mrežo, iz katere ne bo več povratka.

Tekst in foto: Gvido Gruden

Fotogalerija:

Povezani članki:

  • Ni povezanih člankov.