The Aggrolites ali ‘agroreggae’ v Gali Hali

aggrolites_01

The Aggrolites

Ljubljana / Metelkova mesto / Gala Hala
torek, 25.11. 2008 ob 22h
The Aggrolites ali „agroreggae“ v Gali Hali
Torkov neznosno mrzel večer so nam otoplili The Aggrolites in nam prinesli nekaj sonca naravnost iz Los Angelesa. Pripadniki ene izmed bolj znanih založb v teh krogih in sicer Hellcat (založba Tima Armstronga – frontman Rancid) so nastopili prvič v Sloveniji in nas popeljali v „agroreaggae“ svet.
Aggrolites izvajajo nekakšno mešanice old school reggae, soul in ska glasbe s primesmi rocka. V svoji šestletni karieri so izdali tri albume, debitantskega Dirty Reggae (2003, Axe Records), The Aggrolites (2006, Hellcat/Epitaph Records) ter lanskoletnega Reggae Hit L.A. (2007, Hellcat/Epitaph Records), ki je bil meddrugim proglašen za najboljši reggae album leta na IGN. Kljub izredno slabi obiskanosti koncerta, nam je skupina v slabi uri in pol popestrila večer predvsem s hiti kot so Free Time – za ta komad so meddrugim posneli tudi videospot, Dirty Reggae, Lucky Streak, Banana (Yo Gabba Gabba!) in drugimi. Jesse Wagner, lahko bi mu rekli tudi nekakšna gonilna sila skupine ter ostala četverica fantov so naredili res dober nastop in poskušali publiki približati to kar oni najbolj znajo – ljudem prikazi L.A. reggae sceno. Mogoče kot zanimivost lahko omenim, da je njihov trenutni basist Jeff Roffredo še predkratkim igral v skupini Tiger Army. Skratka v zraku je bilo čutiti ljubezen, predanost do glasbe, predanost do reggae korenin, ki se gojijo tudi v Los Angelesu, na kar je peterica res ponosna.
Glede obiskanosti koncerta pa lahko rečem samo to, da ne glede kakšna je cena vstopnice in tudi če ni skupina tako znana, kot ostala smetana zgoraj omenjene založbe, bi se lahko kljub temu na koncertu pojavil marsikateri obiskovalec več, ki posluša in podpira skupine na tej sceni.
Monika Klinar
Foto: Uroš Škrjanc

Fotogalerija:

Povezani članki:

  • Ni povezanih člankov.