Šamanizem v 4ki

K4 Luomo (1)

Ljubljana, Klub K4
21. november 2008
 
Kot je že v navadi, dogodki Dance&Disorder so in ostajajo izven dnevnega reda. Tokratno petkovo rajanje je v klubu K4 je pritegnilo predvsem tiste, ki natančneje poznajo ustvarjalni opus obeh protagonistov. Tokrat Luomo in Portable.
 
Organizator je ravnal pravilno, ko je vrstni red zakoličil v smeri Finska – Južnoafriška republika, saj sta se prikazana žanra, tako Luomov elektro zasanjan, moško in žensko vokaliziran deep-tech house z različnimi barvami beata ter udarnejša tribal Portable različica kvalitetno dopolnila in nadgradila. Za nadvse nevsakdanji glasbeni vložek se je odločil Portable, ko je lastnen glas spustil skozi efekt napravo, vse skupaj je imelo priokus šamanizma, obiskovalci pa skorajda osupli. Eni od ugodja, drugi od zgražanja. Se strinjam, plesalce je enostavno treba pripraviti do popolne ubogljivosti in jih spraviti pod nadzor. Izmed preostalih nastopajočih sem imel priložnot občutiti neminljivo in neuničljivo poslanstvo tandema Symann & Zergon (Synaptic), njuna fanatična vizija melodičnega house se je izkazala za trdno ukoreninjeno, ki ji ni videti konca.
 
Neučakani ali učakani, pričakujemo presenečenja v sklopu Dance&Disorder predstavljanja specifično glasbenega. Do takrat pa ste primorani delovati s skladu s predpisanim redom, ohranite pa občutek za poplesavanje, ki vam ga nihče ne more zapovedati.
 

Tekst: Sašo Stojanov

Foto: Jelena Markovič

Fotogalerija:

Povezani članki:

  • Ni povezanih člankov.