Hladno Pivo, Overflow, Kreshesh Nepitash ter K.A.O.S. v Trbovljah

2008_11_14_kn_01

Hladno Pivo, Overflow, Kreshesh Nepitash, K.A.O.S.
Trbovlje / Dom Svobode
petek 14.november 2008 ob 20h
Razprodano!
 
Tokrat se je ekipa RockOnNet-a odpravila v zasavski del Slovenije, natančneje v Trbovlje. Petkov večer so v tamkajšnjem Domu Svobode zaznamovali »für immer punkerji« Hladno Pivo, hrvaški punk rock ligaši Oveflow, trboveljski old skul hardcoraši Kreshesh Nepitash ter zasavski K.A.O.S., katerih nastop smo žal zamudili.
 
Kot drugi so nas ogrevali domači Kreshesh Nepitash ter nas ponesli v svet malce trših hardcore ritmov. Seveda jih je tudi tokrat spremljala številčna ekipa fanov iz Trbovelj, kar je seveda logično, saj so nastopali v domačem kraju. Glede na to, da je bil koncert razprodan pa je zunaj ostalo še lepo število ljudi, ki si bodo očitno njihov koncert morali ogledati kdaj drugič.
 
Skupino Overflow pozna zagotovo prav vsak, saj so v zadnjih dveh letih v Sloveniji pustili velik pečat. Punk rock hiti, nekateri so postali že pravcate male himne so v slabi uri dobesedno izpuhteli. Overflow so skupina, ki me z nastopom še nikoli ni razočarala, čeprav je skoraj vsak nastop podoben prejšnjemu, tako zvočno kot vizualno. Da pa ta konstantnost ne bi temeljila samo na starih uspešnicah albumov »Live« at…parties, Dorothy, Unbreastfed 69 itd. pa se četverica odpravlja v studio, tako da lahko v letu 2009 ponovno pričakujemo Overflow na slovenskih tleh in širom Evrope.
 
V sklopu 20. obletnice skupine so v naše kraje ponovno zašli hrvaški punk rockerji Hladno Pivo. Predkratkim so razgreli Križanke, sedaj pa so napadli trboveljsko, katera je poskrbela za pravi feedback. Družbeno kritična besedila s pridihom humorja, točno to so Hladno Pivo. Poskrbeli so za pravi »pank žur«! Kljub poostrenim varnostnim ukrepom se je trboveljska publika uprla in se je rahlo požvižgala na varnostnike, ki so z budnim očesom non stop opazovali, da ja ne bi prišlo do kakega preriravanja, kaj šele do stage divinga. Absurd! Pa saj smo v Trbovljah?!? Redko kdaj sem doživela, da bi se trboveljska ekipa vzdržala na koncertih brez tega. Hladno Pivo so preigravali predvsem svoje stare uspešnice ter tudi novejše pesmi. Tako so se zvrstile prav vse klasike od Nije sve tako sivo do ene izmed največjih uspešnic Für immer Punk, ki so terjale marsikateri singalong res odlične publike.
 
Prav s tem dogodkom v Trbovljah pa bi lahko rekli, da je nova sezona punk rock koncertov odprta!
 
 
Monika Klinar
Foto: Samo Bešlagič

Fotogalerija:

Povezani članki:

  • Ni povezanih člankov.