Dyala v Sub Subu

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ljubljana / Sub Sub
13.11.2008

Že tri dni po izidu Diyalinega prvenca Rapstract, se je v Sub Sub-u zgodil koncert, namenjem promociji ploščka, katerega izid je Diyala napovedala že v RoN intervjuju leta 2006.

Klub Sub Sub se je po 22. uri počasi začel polniti in dj NMC je začel zibati občinstvo. Prvi je pred mikrofon stopil američan Spinz, ki pa že nekaj let živi v okolici Ljubljane. Dobre rime so jemale obiskovalcem pozornost, Spinz pa je se je na odru očitno odlično počutil. Za popestritov njegovega nastopa je v duetu zarepal skupaj s slovenskim raperjom/rockerjom Jacuzzy-jom.

Po nastopu so po sub subu začeli odmevati razni zvočni efekti, ki so vzdvigovali radovednost publike. In končno se je zgodilo… raperka Diyala pride na oder oblečena v roza-črno kombinacijo in že prvi komad odrepa s polno mero energije. Tako scena na odru z odštekanimi iz stiropora narejenimi in ob robu postavljenimi figurami, kot sama zvočna podlaga ter Diyalin nastop je pričaral hipnotičen občutek, ki te je vzpodbudil, da si si želel slišati in videti še več. DJ Ain’tune se je res potrudil pri samplih ter podlagi, ki pa so nekaj posebnega in so na trunutke kar malce skrivnosti, temačni…skoraj shrljivi. To pa je odlično povečevalo napetost ter uspelo obdržati pozornost poslušalcev. Občinstvo je bilo nad koncertom vidno navdušeno, saj so jo zasipali z bučnim aplavzom in tudi ona je to vračala s še bolj energičnim nastopom. Resnično ji je uspelo razviti svoj raperski slog, ki njeno glasbo dela edinstveno. V njenem nastopu je bilo čutiti iskreno izražanje svojih občutkov ter misli, ker je vsekakor dobrodošlo v žanru, ki je ponavadi bahaški ter nastopaški. Koncert je trajal do ene ure zjutraj in verjamem, da nad njim ni bil razočaran nihče.
Pohvale Diyali ter CPZ (Cela Pametna Založba) za Rapstract, ki je vsekakor sveža popestritev v hip hop svetu.

Foto: Žiga Lovšin
Tekst: Iris Zalokar

Fotogalerija:

Povezani članki:

  • Ni povezanih člankov.