CSS – Cansei de Ser Sexy

CSS - Cansei de Ser Sexy

CSS – Cansei de Ser Sexy

Amsterdam / Melkweg
10.11. 2008

Punky Discorock, skupina iz Sao Paola je že drugič letos obiskala Amsterdam, kar se je pokazalo na ne pretirano nabitem koncertu v priljubljenem koncertnem prizorišču Melkweg.

Znanilci nove brazilske glasbene scene so skupina petih deklet in enega fanta, ki so letos za založbo Sub Pop izdali drugi album Donkey. Ime skupine v dobesednem prevodu iz portugalščine pomeni "utrujen od biti seksi". Predstavitev novega albuma je bil namen tokratnega koncerta in opazen je tudi premik k bolj utečenim pop zvokom. Večina komadov z novega albuma želi biti preveč vščečnih, toda vprašanje je komu? Do sedaj so si CSS z najbolj znanim hitom Let’s Make Love and Listen Death From Above pridobili bazo fanov in poslušalcev iz različnih glasbenih vetrov, toda marsikoga bi znal zadnji prevel pop izdelek razočarati.

Ne glede na to, da so zaplavali v bolj varne vode, je energija pevke Luise Hanae Matsushita a.k.a. Lovefoxxx in njeno poskakovanje na odru pokazalo, da ne nameravajo pozabiti na tisto glavno – ustvarjati glasbo in se pri tem zabavati. Po približno enournem koncertu in igranju starih hitov se je zdelo, da css-ovci vseeno potrebujejo nov zagon.

Dare P.

Povezani članki:

  • Ni povezanih člankov.