„Chiquitas picantes“ na odru Orto Bara

go_betty_go_01

Go Betty Go, Sell Out

Ljubljana / Orto Bar
četrtek, 27. november 2008 ob 22h
Četrkov večer v Orto Baru je začinila še ena losangeleška zasedba in sicer pop punk atrakcija Go Betty Go. Vlogo predskupine pa so zasedli kočevski ska punkeraši Sell Out.
Sell Out, ki prihajajo iz Kočevja, so bili zagotovo eden izmed razlogov, da se je v Ortu zbralo vsaj nekaj ljudi, ki so prišli podpret njihov nastop in si za nameček še ogledali dekleta in fanta iz zasedbe Go Betty Go. Svojih štirideset minut slave so otvorili z naslovno skladbo skupine Sell Out, ki pa je na žalost le priredba odličnih ska komedijantov Reel Big Fish iz devetdesetih. Ska, punk rock, swing senzacija iz Kočevja preigrava predvsem svoje avtorske skladbe, ki so napisane v angleškem ter „celo“ v slovenskem jeziku. Tako so izvenele skladbe kot so Sunny Day, Čas je, Huanita (če se ne motim, naj bi prav ta komad dobil tudi vizualno podobo) itd. Za nameček pa je osmerica popestrila repertoar s priredbo Easy, skupine Faith No More v ska različici. Band, ki sicer potrebuje še ogromno kilometrine, me vsakič vedno bolj preseneti, pozitivno seveda. Predvsem bi pohvalila vokalista skupine, katerega glas me je izredno impresioniral. Lahko samo rečem „Go Sell Out Go“, saj lahko postanejo s trdim delom eni izmed vodilnih skupin v tem žanru v Sloveniji.
Go Betty Go – skupina, ki je imela v svojih sedmih letih obstoja veliko vzponov in padcev, predvsem kar se tiče formacije banda se lahko ponaša, da zastopajo založbo Side One Dummy, kjer lahko srečamo Flogging Molly, Fake Problems, Chucka Ragana (ex Hot Water Music), aktualnih The Gaslight Anthem in druge. Trenutno so na evropski turneji, katera zajema med drugim tudi tri nastope na slovenskih tleh. Trenutno četverico te turneje Go Betty Go sestavljajo bobnarka Aixa, Emily, kitaristka Betty in trenutni basist Phil. Go Betty Go je bila včasih zasedba samih deklet, vendar po odhodu prve pevke Nicolette in lanskoletnega odhoda basistke Michelle je skupina doživela marsikateri makeover banda. Punce preigravajo lahkoten punk rock s primesmi popa in latino punka. Besedila predvsem odražajo vsakdanje življenje losangeleške „punk“ scene. V dobri uri so odžgale predvsem stare komad prvenca Nothing Is More, izdanega v letu 2005 ter nekaj hitov prve EP-ja iz leta 2004 Worst Enemy. Prezenca na odru bi bila sicer zelo medla, če ne bi izstopala prav „frontmanka“ skupine energična Emily Wynhe-Hughes z glasom in ljubkim „tough“ stasom. Go Betty Go so upravičile žensko vlogo pa čeprav ob pomoči močnejšega spola. Skratka pop punkerke, ki so vredne ogleda!
Tekst: Monika Klinar
Foto: Uroš Škrjanc

Fotogalerija:

Povezani članki:

  • Ni povezanih člankov.