Not For Pussies Blues… – Left Lane Cruiser v MIKK – u

left lane cruiser 1

Murska Sobota / MIKK
4. 10. 2008
Vstopnina: 3€
 
… bi lahko rekli godbi Left Lane Cruiser, če bi parafrazirali Grinderman. Možakarja Freddy J IV na slide kitari in Brenn Beck na perkusijah, ki tvorita omenjeno skupino, sta razturila murskosoboški MIKK kot že dolgo nihče; krilatica “koncert meseca” ni bila iz trte zvita.
 
Left Lane Cruiser na evropski turneji predstavljata album Bring Yo’ Ass To The Table (2008, Alive Records) in koncert v Murski Soboti je bil edini v Sloveniji. Privabil je lepo število poslušalcev, ki so se tekom koncerta precej razživeli. Pristna vzajemna interakcija in dostopnost dueta sta osnovna elementa tega koncerta. Le-ta je bil sicer kratek in Left Lane Cruiser sta bržkone preigrala celoten repertoar; če se ne motim, se je ena skladba dejansko ponovila, kar pa ne kazi vtisa. Nadalje me je veselila tudi vključitev klasik iz zakladnice Muddy Watersa ter Roberta Johnsona v nastop. Koncert je bil že v začetku na visokih oktanih, vendar je do popolnega izgorevanja prišlo šele po vključitvi steel kitare. Ko je Freddy z vzklikom “Prekmurje republika” pihnil na dušo lokal patriotom, so nekaterim od emocij (in alkohola) skoraj potekle solze; tisti, ki pa se znotraj teh meja ne najdemo, pa smo povesili nosove. Ti so tam ostali tudi zato, ker je bilo koncerta konec.
 
Ta je pa, čeprav kratek, bil več kot uspešen. In predvsem pošten. Kot je neposredna in poštena glasba, ki jo izvajata. Brez preseravanja in z jajci.
 
Tekst in foto: Matjaž Jaušovec
 

Fotogalerija:

Povezani članki:

  • Ni povezanih člankov.