Krumplni, krumpiši, kromper, imo (še po japonsko) ali… Čompe

compe 2

Murska Sobota / Grajska dvorana
8. 10. 2008
Vstopnina: 12 € / 15€

Uvodna oktobrska prireditev pod okriljem Zveze kulturnih društev Murska Sobota je bil koncert glasbene, kaj glasbene, tudi igralske skupine Čompe; izkušnje iz gledališča s pridom izkoristijo tudi na glasbenem odru, saj delujejo, predvsem zaradi najbesedičnejšega Janeza Škofa, zelo dostopno in sproščeno. Kakšno pa jo zagode tudi bosopet Žiga Saksida.

O slednjem smo se lahko prepričali tudi v Murski Soboti. Teatralično je skupino na bobnih napovedal ta večer najprepoznavnejši Marjan Stanič. Ibržnikom in Uvodni je nato sledil dobro uro dolg program, ki se je preko plesnih pesmi, ljubezenskih in tudi družbenokritičnih in posmehljivih skladb iztekel z Ribico in Vrana ter promocijskim nagovorom že omenjenega Sakside.

Za komunikacijo je v prvi vrsti zadolžen Janez Škof, medtem ko se ostali manj vključujejo v interakcijo s publiko; vse do Silva Zupančiča, ki se ga komajda opazi. Vendar je frontman Škof v tej vlogi suveren in nobene prave potrebe ni po množičnosti. Janez tako daje nastopu tempo in primerne premore ter zabavne razlage skladb (npr. Francoz), kar všečno popestri koncert.

Čompe sestavljajo glasbeniki, ki imajo za sabo precejšnjo odrsko kilometrino. To se kaže že samo po izboru skladb, ki so poleg avtorskih tudi interpretacije del Zajca, Kocbeka, Rozmana itd. In Čompe so v teh interpretacijah suvereni, prepričljivi in domiselni. Tako na plošči kot na odru. Rutiniran nastop. In zadovoljna publika.

Tekst in foto: Matjaž Jaušovec

Fotogalerija:

Povezani članki:

  • Ni povezanih člankov.