Guns’n’Roses v preobleki

guns2roses001_okt08

Guns2Roses – tribute to Guns’n’Roses
petek, 24. 10. 2008
Orto bar, Ljubljana

Po nastopu v razprodani Cvetličarni aprila letos se je v Ljubljano vrnila, če povzamem promocijske tekste,  "najboljša GnR tribute zasedba na svetu". Zveni samohvalno, a rek, da se "dobro blago se samo hvali," v tem primeru, zelo verjetno, drži.

Le redki še verjamejo v ponovno vstajenje izvrnih Guns’n’Roses, ki so nas v osnovnošolskih letih delili na privžence gansov in njukidsov. No, mladina, ki je v petek zasedla Orto bar, je bila takrat še mnogo mlajša, tako da se te vojne ni šla, seveda pa ni dvoma o tem, katero stran bi branila. In kaj je lepšega kot iti na koncert najljubše skupine, pa tudi če gre le za dober ponaredek. Navsezadnje so Guns2Roses kljub temu, da so izvrni Axl & co. še v pogonu, najbrž največ, kar nas bo večina kadar koli izkusila.

Pester repertoar G2R vključuje  "obvezne" GnR hite, kot so November Rain, Live and Let Die, Sweet Child o’ Mine, Welcome to the Jungle, pa tudi nekaj manj znanih pesmi, ki jih še izvirni GnR niso prav pogosto igrali. Ne manjka niti "najnovejši singel, ki je star… devet let," kot se "Axl" malce ponorčuje iz neskončnega snemanja in izdajanja zadnjega albuma GnR (napovedan še za letos).

Dejstvo, da "Axl" ni Axl in "Slash" ne Slash, na petkovem koncertu ni igralo pomembne vloge. Nastop, ki ga Guns2Roses pričarajo s premišljeno kombinacijo glasbenih in vizualnih elementov (slednji vključujejo dodatke, kot je npr. Axlova ruta, pa pričeske, klobuke, čevlje ipd. – manjka edino znameniti cigaret v Slashevih ustih), je tako prepričjiv, da smo dekleta slišali šepetati "I’m in love", fantje v prvih vrstah so tekmovali, kdo bo "Duffu" ponudil več piva, dotiki in stiski rok pa so porajali občutke, kot jih porodijo le rokovanja s pravimi legendami rocka.

Tina H. Zakonjšek
foto: Simon Šturm

Fotogalerija:

Povezani članki:

  • Ni povezanih člankov.