Gallon Drunk so kul

gallon_drunk_01

Ljubljana / Metelkova mesto / Menza pri koritu
28. 10. 2008
Vstopnina: 8€ / 10€
 
Pravijo, da v tretje gre rado in tako mi je res uspelo ujeti Gallon Drunk na njihovem tretjem nastopu v našem klubovju letos. Odzivi iz zgodnje pomladnih nastopov so obetali in apetiti so bili veliki.
 
Lična je bila rdeča scenografija, na čelu s Terryjem Edvardsom je bila v tem kontekstu tudi garderoba. Klasicistična namizna lučka v kotu odra je bila pa tako ali tako pika na i. Kaj drugega pa od skupine, katere člani so godli oziroma godejo melodije skupaj z imeni kot so Nick Cave, Tom Waits, PJ Harvey, Lydia Lunch ali pa Faust, niti ne pričakujemo. Kul.
 
Kul je bil tudi nastop. Skladbe z novega albuma (Grand Union Canal), pa tudi starejše (You Should Be Ashamed), so bile razporejeno preudarno, z namenom držanja publike v šahu. To jim te tudi uspelo, v prvi vrsti zaradi hiperaktivno ekspresivnega Jamesa Johnstona, ki se je drl in skakal skozi celoten nastop. Kontrapunkt (zadnje čase sicer precej uporabljena beseda) mu je predstavljal že omenjeni pozersko skulirani Edwards. Nadalje Ian White, ki z imidžem rough street-boy-a iz časov razturačin med modi in tediji bobna kot za stavo; seveda v navezi z rudimentarnim basiranjem Simona Wringa. Vse našteto tvori mastno zvočno podobo v živo, v osnovi čisti rock ‘n’ roll, z dotatkom kriminalne mistike (orgle), nevrotičnosti (saksofon), bluesovske rudimentarnosti in pecanja prepovedanih pičk na i-am-cool-and-untouchable način.
 
Vredno ogleda.
 
 
Foto: Uroš Škrjanc

Fotogalerija:

Povezani članki:

  • Ni povezanih člankov.