Coldcut v Festivalni dvorani

coldcut001_okt08

Coldcut
Festivalna dvorana, Ljubljana
sobota, 4. oktober 2008
vstopnina: 19 – 23 €
obisk: skromen

Na Festivalno dvorano kot party prostor smo že kar malce pozabili, tako da je novica o organizaciji breakbeat eventa v stavbi iz začetka 40. let prejšnjega stoletja zvenela odlično. Še posebej, ko so nas vabili na mamljiv glasbeno-vizualni dogodek v režiji dua Coldcut, ustanoviteljev  znane založbe Ninja Tunes.

Coldcut sta Matt Black in Jonathan More, dvojec, ki skupaj deluje že od sredine 80. in je oral ledino na področju glasbene produkcije. Še danes se sprehajata med stili, kot so hip-hop, jazz, house in elektro.  Kar daje njunemu nastopu dodano vrednost, je VJ produkcija v realnem času – omogoča jo program VJamm, katerega očeta sta kar Coldcut sama. S tem vizualije, že tako izjemno pomemben, sestavni del njunega nastopa, pridobijo še dodatno dimenzijo.

Sobotni performance, za katerega uverturo sta poskrbela domačina Borka in Danaja z VJ Rexom, je z vidika artističnega inputa britanskih gostov minil v skladu s pričakovanji. A žal ne zveneči imeni ne prostorska, kar malce monumentalna popestritev nista pritegnila veliko obiskovalcev, kar fenom v prvih vrstah sicer ni kvarilo razpoloženja, vsekakor pa je za pravi party feeling manjkala pika na I.

Tina H. Zakonjšek
foto: Simon Šturm

Fotogalerija:

Povezani članki:

  • Ni povezanih člankov.