Vedno in povsod najboljši-Axwell

Axwell 2

Axwell, Samsara/Maribor, 12. september 2008, vstopnina: 15 EUR v predprodaji, 20 EUR na dan dogodka, vzdušje: SuPaDuPa Axwell stajl;)

Ker gre v tretje rado in ker so vse dobre stvari tri, je bilo Axwella treba slišati še tretjič v tem poletju. Sploh zato, ker je prišel v soseščino. Mariborski klub Samsara se je že izkazala kot odlično prizorišče house rajanj, zato je bila odločitev lahka. Sicer bi Axwell moral gostovati v Samsari že junija, vendar je takrat odpovedal, smo pa prišli na svoj račun tokrat. Klub je izbral zelo dobro politiko glede vstopnic, saj so jih vsi, ki so vstopnice kupili že junija, lahko uporabili zdaj. Na ta način ni prišlo do hude krvi, ki je bila v Sloveniji ob odpovedih nastopov v zadnjem trenutku, že stalnica. Pohvalno!

Ogrel nas je T-Jay in to z ušesom prijaznimi house komadi ter plesnimi ritmi. Ujeli smo konec njegovega nastopa, ki bi ga lahko označili za zelo solidnega, vendar se je takoj začutilo, da je prestol zavzel najboljši med najboljšimi. Ko nekega DJ-ja slišiš že tolikokrat, si sprijaznjen tudi s tem, da je kdaj malce slabši. Da ni njegov dan ali kaj podobnega, vendar Axwell očitno tega ne pozna. Vedno in povsod nas obnori, navduši, postavi na noge vse do zadnje sekunde, da porabimo še zadnje atome energije. Vseeno mu uspeva ponuditi nekaj drugačnega in zanimivega. Ritme prepleta na tak način, da kri steče po žilah drugače. Axwell je prvi DJ, za katerega lahko rečem, da bi ga poslušala vsak dan pa ne vem, če bi se ga uspela naveličati. Vedno, ampak res vedno da vse od sebe in imam občutek, da se v zapisih o njem že prekleto ponavljam. Ampak ko ni kaj drugega povedati. Ničesar ni mogoče skritizirati. Axwell je najboljši. Vedno. Noro noč je pripeljal do konca DJ Om, ki nas je prijetno presenetil v Samsari nekaj sobot nazaj in opažamo, da se kakovost njegovega dela znatno viša. 

Samsara se je tokrat potrudila. DJ-ja so iz temačnega kota, kjer domuje sicer, prestavili bolj desno na konec velikega plesišča, kar se je izkazalo za odlično idejo in upamo, da bodo s to prakso nadaljevali. Čeprav je bila temperatura v klubu visoka, se je bilo mogoče prijetno ohladiti na veliki terasi in pohvalna je skrb za varnost, saj se na vhodu nahaja detektor kovin in redarji so precej temeljiti. V Samsari bi radi videli še več takih dogodkov, saj je klub zrel za to sceno, profesionalen in ima velik potencial. Še pridemo. Če bo Axwell pa sploh!

 

Besedilo: Barbara P. 

Foto: HausMaus, Soncy

Fotogalerija:

Povezani članki:

  • Ni povezanih člankov.