V Pekarno-nazaj h koreninam

Techno@Pekarna 1

High Frequency, Pekarna Gustaf/Maribor, 19.09.2008, vstopnina: 7EUR, vzdušje: underground techno scena

Mariborske Pekarne se drži neka nostalgična fama prostora, kjer je bil vedno doma dober techno, prijetna, nenavadna underground, scena in neponovljivo vzdušje. Tam smo pred leti ure in ure skakali na nor techno, se razgibavali na odštekan drum’n’bass in tudi kdaj pa kdaj zavili v Hiško na funky house ritme. Vedno se je nekaj našlo. Čeprav naša srca že nekaj let bijejo v ritmu house-a, smo se podali na ta dogodek, lačni dobrega techna. V upanju, da bo namesto kruha servirano to, kar iščemo, smo se podali na skoraj pozabljen kraj…

Prišli smo pozno in pričakalo nas je prijetno zapolnjeno parkirišče, kjer se je mešala raja rockerjev ter metalcev, ki so odhajali iz koncerta in nas, »elektronikov«, ki smo začenjali svojo techno zabavo. Kljub nenavadni kombinaciji ni prišlo do nikakršnih izgredov, kar dokazuje, da je sobivanje omenjenih subkultur vsekakor mogoče.

Takoj po vstopu nas je na plesišče prikoval DJ Reaky. V poplavi minimala, schranza in ostalih, domala neposlušljivih, podzvrsti techna, je bil njegov resnično driving, energičen techno pravi balzam za ušesa. Melodika, menjava ritmov in vokalni prehodi so nas spomnili na techno, ki smo ga vzljubili in dolga leta oboževali. Tehnično je bil set izpeljan dovolj dobro, da ni pripomb in Reaky je pokazal zelo velik potencial. Nekdo je njegov nastop komentiral z:«Tak pa rola najboljši mariborski techno DJ.« in ni razloga, da se ne bi strinjali. Z velikim nasmeškom nas je očaral in glasbeno gledano lahko rečemo samo kapo dol! DJ Baly, ki je prevzel mešalko za Reaky-jem je imel sila nehvaležno delo, saj je bila raven kakovosti in evforija na višku. Trudil se je, plesalstvo se je odzvalo, a mu je uspelo narediti nekaj  tehničnih kiksov, ki smo jih seveda oprostili. Tudi DJ-ji Splif(ki se mu še enkrat zahvaljujemo!!!), Dany in The Frog so dobro opravili svoje in potrdili, da je v Mariboru še vedno doma dober techno.

Pekarna še vedno ponuja tisti dobri, stari underground občutek in še vedno se zdi, da se vračamo h koreninam te scene. Industrijska hala, glasen techno, vesela druščina so sestavine, ki so še vedno dovolj za dober party. Kliantela je sicer zelo svojevrstna, ampak če se na to pripraviš, sploh ni problema.

Ostali smo dolgo, žal ni uspelo do konca in družno ugotovili, da se na tako dober techno še gre.

Tekst: Barbara P.

Foto: Nina

Fotogalerija:

Povezani članki:

  • Ni povezanih člankov.