Hard Core večer s Kapa Records Fest na letnem odru Gala Hale

We Can't Sleep At Night

We Can’t Sleep At Night

Kapa Records Fest
11.9.2008, Letni oder Gala Hala
Vstopnina: 10€
 
Že tradicionalni Kapa Records Fest se je tudi letos odvijal na letnem odru za Gala Halo ob praznovanju 15. letnice obstoja Metelkove. Celotni izkupiček je namenjen financiranju za izdajo novih cd-jev perspektivnih bandov, ki jih ima založba pod svojim okriljem.
 
Kmalu po 21. uri je z odra začel prihajati zvok mladega banda We Can’t Sleep At Night, ki pa imajo za seboj že svoj prvenec in se pripravljajo na snemanje druge plošče. Klub temu, da je večina ljudi še veselo praznila svoje steklenice in uživala v prijetno toplemu večeru, je bilo pred letnim odrom že kar lepa kopica ljudi.
 
Po zaključku so se na oder spravili Moveknowledgement, katerih nastop je ustvaril prav posebno vzdušje. Njihov frontman N’Toko je zopet dokazal, da je eden izmed najbolj prodornih slovenskih tekstopiscev in njegova energija te kar prisili, da skušaš razumeti vsako besedo, ki z veliko hitrostjo leti iz njegovih ust. Fantje na veliko eksperimentirajo z raznoraznimi efekti in z njimi dodajajo novo dimenzijo že tako širokemu spektru zvrstem, katere je mogoče slišati v njihovi glasbi.
 
Presenečenje nastopa so bili trbovljski hardcoraši Not The Same, ki so po dolgih osmih letih premora v polni postavi zopet skupaj stopili na oder. Bili so sami začetniki te zvrsti na slovenskem in njihov vpliv je pripomorel k nastanku marsikaterega dandanašnjega banda. Odziv publike je bil fenomenalen, saj je po prvemu komadu skozi vrata Metelkove prihrumelo polno hardcorašev (taisti, kateri so do sedaj zunaj veselo praznili steklenice:). Publika je z vokalistom skupaj odpela večino komadov in tudi stage-divinga ni manjkalo. Svaka čast bandu, ki je mu je le po dveh vajah uspelo zakrpati 8 let praznine in z nastopom navdušiti vse svoje fane!
 
Četudi je bil nastop prejšnje skupine po mojem vrhunec večera, so Red Five Point Star uspeli obdržati energijo ter publiko na nogah z svojimi hitrimi ska ritmi. Ravno tako Trbovljčani, so svojo glasbo začinili z vplivi skaja, jazza, swinga, rockabillya ter pank-rocka. Bandu se definitivno pozna 10-letno nastopanje, saj se na odru počutijo odlično in publika se kaj rada prevzame njihovega pozitivnega vzdušja.
 
Po polnoči so, kot se spodobi za reda spoštujočo Metelkovo, premaknili prizorišče v notranjost Gala Hale, kjer so nastopili eksperimentalni Bast Kolektiv. Poleg zvočne stimulacije so poskrbeli tudi za vizualno, saj so v sodelovanju z video ekipo Dekaos ustvarili prikaz o 11. septembru ter ameriškemu odzivu nanj. Kljub temu, da je bil to bolj jam kot sam koncert in na žalost še brez vokalistke, so dober koncertni večer uspeli pripeljati k prijetnemu zaključku.
 
Upam, da bodo vsi nastopajoči bandi deležni obljubljene finančne injekcije, saj so prav vsi dokazali, da so vredni pozornosti in podpore za nadaljnjo glasbeno ustvarjanje.
 
Za konec pa še pohvala: pir skoraj zastonj, varnostniki skulirani tako kot vedno…Metelkova le tako naprej!
 
Tekst in foto: Žiga Lovšin

Fotogalerija:

Povezani članki:

  • Ni povezanih člankov.