General Musashi so ‘Evil Men With Special Powers’!

General_Musashi (6)

General Musashi
26. september, KUD Franceta Prešerna
 
Po zmagi pred dvema letoma na Reverse Engineering  natečaju smo končno dočakali prvenec skupine General Musashi imenovan Evil Men With Special Powers. Predstavitev svojega prvega ploščka so izvedli v prostorih KUD Franceta Prešerna, katera založba je tudi izdala album.
 
Skupina je sicer nastala leta 2003, vendar pa so šele leta 2005 uspeli najti novega vokalista, ki bi bil sposoben odpeti v žanru katerega igrajo, ki pa ga še najbolje opišejo zvrsti, kot so blues, funk, boogie ter rock.
 
Iz Kudove dvorane je začelo odmevati točno ob 10ih in po pričakovanjih je bil prostor dodobra napolnjen. Za obisk v prvo vrsto si potreboval kar nekaj znanja in izkušenj ter še posebej, če si hotel biti dovolj hiter, da si prišel do brezplačnega »fancy« vina v kozarčku na pecljih.
 
Fantje so bili očitno zadovoljni s številom ljudi ter splošnim vzdušjem v dvorani. Še posebej je to izžareval vokalist Jernej, ki je s svojimi nagovori ter vzkliki dodobra nakuril občinstvo, saj si je publika po končanem uradnem delu zaželela bis (dvakrat!) in to tudi glasno izrazila. Stik z občinstvom je bil odličen, manjkal pa ni tudi Jernejev sprehod pod odrom. Poskrbeli so tudi za malce svežine z gostom na ogrlicah Robertom Ivančičem, ki je z Musashi odigral komad »To the city« . Po uri in petnajst minut so si Musashi končno lahko odprli dobro prisluženi pir v backstagu.
 
General Musashi so s kvalitetnim nastopom dokazali, da so v samem vrhu tega žanra v Sloveniji. Tako Matej Tekavčič na basu s funky akordi, kot Mišo Drobež s svojimi kitarsko zelo dodelanimi vložki ter Miha Friedrich s stalno točnostjo in energijo za bobni. Zaslužijo si pohvalo za dobro uigranost ter profesionalni nastop. Da ne pozabim vokalista, ki je itak trgal gate. Funky shit!
 
Tekst in foto: Žiga Lovšin
 

Fotogalerija:

Povezani članki:

  • Ni povezanih člankov.