Festival Utrip ob 20. letnici Kluba K4

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Festival Utrip
19.9.2008, Križanke/ Ljubljana
 
K4 je s festivalom Utrip vstopila v novo 20. sezono. Tudi tokrat je program ponudil raznoliko dogajanje za vse okuse. V preddverju so nastopili brejkerdancerji, za glasbeno podlago so poskrbeli: Batko, Sushi, Michael Fakesch in Raz Ohara. Na letnem gledališču pa se je čez dan zgodilo četrto državno tekmovanje v freestyle rapanju, na katerem so se zvrstili najboljši kovalci rim. Zvečer so nastopili DJ Bonobo z live bandom in beatbox master JBF, ki bi moral sicer nastopiti v battlejamu z Beardyman-om, a slednjega ni bilo med nastopajočimi.
 
Na freestyle tekmovanju smo slišali marsikatero “sočno” rimo, saj so dobesedno letele iz ust. Finale je potekalo na masažni mizi, kjer sta finalista morala pokazati vse znanje in koncentracijo. Na koncu je zmagal “stari” znanec Pižama. Nadvse je navdušil beatboxer JBF, s skoraj nemogočimi beati in vokali je dokazal kaj vse zmore naše telo. Dogajanje na glavnem odru je zaključil DJ Bonobo, ki je z live bandom in odlično pevko popeljal obiskovalce v umirjeno-jazz-melanholično stanje. Dokazali so, da niso zastonj ena večjih atrakcij glasbenih odrov širom Evrope. Za vse tiste, ki so se raje prepustili bolj “poskočnim” ritmom sta v preddverju poskrbela Michael Fakesch in Raz Ohara.
 
Dogajanje v Križankah se je točno ob 24.00 zaključilo in prav tako prečudovit večer za nas. Najbolj vztrajni pa so se preselili v klub K4, kjer so nastopili še Alix Perez in Jazzanova.
 
Tekst: Aljo
Foto: Živa Lovšin

Fotogalerija:

Povezani članki:

  • Ni povezanih člankov.