Avgustovski party večeri v Byblosu 2008

Byblos 1

Roger Sanchez, Axwell in Martin Solveig

1. , 13. in 22. avgust / Klub Byblos, Hrvaška 

Byblos v Poreču je eden izmed klubov, kjer bi naša party ekipa že lahko dobila inventarne številke. Po lanski bogati beri velikih imen se je zgodba letos ponovila in seveda si nismo mogli kaj, da ne bi bili zraven. Seveda je Ibiza terjala svoj davek in smo invazijo na Poreč planirali šele v začetku avgusta. Sam klub je ostal isti. Večinoma odprt (torej open-air varianta), minimalistično, a okusno opremljen klub je kraj, kamor se radi vračamo.

Letos se je začelo z Rogerjem Sanchezom in prihodom na zapolnjeno parkirišče, kjer smo si svoj prostor pod soncem(okej, pod svetilko javne razsvetljave, če že gremo v podrobnosti) morali izboriti. Zanimivo nas letos tam ni pričakal poštirkan gospod poteklega EMŠO-a, ki je lani igral vlogo parkiriščnega redarja in nas je lani stalno nadlegoval. Pozitivna sprememba. Tudi pri vhodu nismo čakali dolgo, čeprav je bila gneča in osebje je bilo začuda zelo prijazno. So lanske kritike le zalegle? Velik minus so bile toalete. V gneči se je čakalo tudi po pol ure, da o njihovi neverjetni umazanosti niti ne izgubljam besed. Če je Byblos poln pač ni pametno iti na WC, kar je v teoriji zelo težko, v praksi pa domala neizvedljivo.

Tudi s cenami vstopnic je še vedno križ, saj niso znane vnaprej in očitno jih določajo glede na polnost parkirišča. Ta sistem je bil v rabi že lansko leto, deluje pa tako, da ob polnem parkirišču(beri:veliko obiskovalcih) plačaš 200KN, ob srednji ali manjši zapolnjenosti parkirišča pa 100KN. Lani, ko smo imeli s Solveigom skoraj "privatko", so nas obrali za borih 80KN. Zanimiv sistem presenečenja, ki pa je prijeten samo, če si vedno pripravljen na najslabše. Sam dogodek pa je bil krasen. Roger je izbiral in kombiniral same »huuuudeeee komade«, vzdušje je bilo ekstatično, celo rezident D&G je uspel biti dovolj zanimiv in plesen, da smo počakali do bridkega konca. Edino kar mu zamerimo je, da že drugo sezono zapored da na koncu isti komad. Verjetno računa na to, da nihče ne bo opazil. Mi smo. In mu to zamerimo. Kljub vsemu je bil celotni vtis tako pozitiven, da smo vajo morali ponoviti zelo kmalu.

Axwella so gostili sredi tedna. V sredo. Kar je bila precejšnja napaka, saj je bilo parkirišče zapolnjeno samo toliko, da je bila vstopnina 100KN. Ima pa to svoje prednosti, saj na WC-ju ni bilo nikakršne gneče in raven njegove čistoče skozi noč ni bistveno padla, za pijačo ni bilo čakalnih dob, krasno vzdušje itd. Axwell je tako naš najljubši DJ in tukaj je samo potrdil svojo genialnost s takim setom, »da trga gate«. Dobesedno. Eksplozija energije in tehnične popolnosti, v kombinaciji z enkratnim koketiranjem s pubilko. Axwell je pač neprekosljivo popoln. In to vedno! Ob odhodu je vidno utrujen celo govoril z nami in nam potrdil, da 12. septembra 2008 zagotovo pride v Samsaro v Maribor ter da se tega zelo veselo. Mi pa imamo od tistega dne z rdečo obkrožen datum 12.9.08 in ga ne zamudimo za nič na svetu! Ko je Axwella za mešalko zamenjal D&G, ki si je drznil celo zavrteti skoraj identičen set, kot ga je vrtel na partiju s Sanchezom, smo se spakirali domov in za sabo pustili prazno plesišče.

Sezono smo zaključili z Martinom Solveigom, enako kot lani. Lanski party je bil izjemno slabo obiskan. Prvič v življenju se nam je zgodilo, da nismo šteli avtomobilov na parkirišču, ampak ljudi. Našteli smo jih okoli 100…z osebjem vred…Kljub temu se je Martin tako izkazal, da o obisku tega partija sploh ni bilo debate. Letos se je zgodba s štetjem obiskovalcev skoraj ponovila, vseeno pa nas je bilo za odtenek več. Martin je spet popolnoma prepričal s svojo funky, melodično, vokalno in ritmično verzijo veselega house-a. Poplesaval je z nami in nam pričaral večer čiste sreče. D&G tokrat ni niti prav poskusil in smo se takoj po koncu Solveigovega seta odpravili novim zmagam na proti(beri:v horizontalo).

Končna ocena Byblosa je letos še bolj pozitivna kot lani. Klub je dovolj blizu, da gremo tja tudi samo na dober žur in obenem toliko daleč, da je že morje, poletno vzdušje, prava klima. Za odtenek so popravili stvari, ki so nas motile lani, kot npr. g.Gnjavator na parkirišču, izjemno tečno in nesramno osebje, gneča na vhodu ipd. vseeno pa mu še manjka nekaj, da bo res klub na nivoju(zmeda s cenami vstopnic in predprodajo, WC-ji, glaževina po tleh). Poletna party avantura je tako vsekakor načrtovana tudi za sezono 2009 .

Besedilo: Barbara P.

Foto: HausMaus, Soncy & Nina

Fotogalerija:

Povezani članki:

  • Ni povezanih člankov.