Tindfersticks – The Hungry Saw

Tindfersticks - The Hungry Saw

Tindfersticks – The Hungry Saw

2008, Beggars Banquet Records

Večni melanholiki, angleški Tindfersticks , se po treh letih in zadnji plošči Waiting For The Moon, vračajo z najnovejšo ploščo z naslovom The Hungry Saw.

Skupina, ki je začela delovati v devetdesetih letih, se zadnja leta ukvarja z bistvom svojega obstoja in smisla njihove glasbe. To je skupino pred leti pripeljalo do skorajšnjega razpada, obenem pa postalo tudi glavna inspiracija za pisanje novih skladb. Skupino danes sestavljajo le še trije originalni in obenem ključni člani, jedro pa še vedno ostaja okoli njihovega pevca, avtorja glasbe in besedil Stuarta S. Staplesa, ki s svojim znamenitim temačnim baritonom določa vzdušje njihove glasbe. Skladbe ostajajo preproste, narejene na nekaj osnovnih harmonijah, v glavnem so odigrane v počesanem tempu, mestoma se poslušalcu zazdi, da se bo glasba ustavila.

Glasba skupine Tindersticks ni nikoli bila namenjena širokemu krogu poslušalcev. Poslušalec mora za uživanje njihove glasbe vložiti tudi nekaj svoje energije. Zato pa je vsaka njihova plošča toliko večja poslastica za vse tiste, ki skupino poznajo in vedo, kaj lahko od nje tudi pričakujejo.

Iztok Rodež

Povezani članki:

  • Ni povezanih člankov.