Less Than Jake v Gala Hali

Sell Out

Sell Out

Sell Out in Less Than Jake
28.8.2008, Letni oder Gala Hala
 
Po letošnjih številnih ska punk in hc koncertih so se tudi tokrat na Metelkovi zbrali številni privrženci, saj so se po 9 letih v Ljubljano vrnili predstavniki te zvrsti v devetdesetih. Z odlično izbiro predskupine je množica pred vhodom na Letni oder Gale hale z vznemirjenjem čakala začetek, ki se je začel z rahlo zamudo okoli 21h.
 
Po dveletnem predahu in iskanju novega pevca ( včasih je s svojim odličnim glasom pri njih pel Semo, bolj znan kot sodelujoči vokal pri Murat&Jose), ter zamenjavi bobnarja in ustvarjanju  ska glasbe poslušljivi večji množici ljudi je Sell Out-ovcem tudi tokrat uspelo spraviti v pravo vzdušje in navdušenje večino publike. Osemčlanska zasedba, kombinacija kitar, pihal in vokala je v pripravljanju prvega singla Huanita, ki ga že nestrpno pričakujemo.
 
Uro kasneje so na oder stopili člani zasedbe Less Than Jake v postavi Chris Demakes (kitara/vokal), Roger Manganelli (bas/vokal), Vinnie Fiorello (bobnar/pisec besedil), Buddy Schaub (trombonist) in Peter "JR" Wasilewski (saksofonist), ki so bili zelo navdušeni nad publiko in Ljubljano, saj so dan prej na koncertu v tujini naleteli na ne tako razgreto publiko in konec točenja piva že pred zaključkom koncerta. Prav tako pa je imel pevec ta dan (28.8.) rojstni dan in fantje so bili res v super vzdušju. Igrali so svoje stare pesmi iz prejšnjih šestih albumov, kot tudi novejše iz svojega zadnjega albuma GNV FLA, (okrajšava za njihov rojstni kraj), ki so ga posneli pri svoji lastni založbi Sleep It Off Records.
 
V svoji šestnajstletni karieri so ustvarili edinstven zvok, ki ni podvrgel vplivom vseprisotnih smernic ali pritiskom založb. In to se je čutilo tudi na tokratnem ljubljanskem koncertu.
 
Tekst: Iris Zalokar
Foto: Žiga Lovšin
 

Fotogalerija:

Povezani članki:

  • Ni povezanih člankov.