Seal v Hali Tivoli

Seal_2008_07_14_FOTO_Marko_Mazej004

Ljubljana / Hala Tivoli
14.7.2008

Angleški dobitnik dveh nagrad grammy, nigerijskega porekla in žametnega glasu, se je s tričlansko zasedbo ustavil v Ljubljanski dvorani Tivoli. Za evropske razmere zmerno ceno 45 €, je prijetno napolnjeni dvorani prepeval dobro uro in pol.

Pričakovani spektakel se je sprožil deset minut pred uradno najavljeno uro, kar je nenavadno, saj se koncerti ponavadi začno »on time«, oziroma z nekaj minutami zamude. Seala, odetega v belo, so spremljali bobnar, bas kitarist in kitarist, ki so stilsko spominjali na Tarantinove Rezervoir Dogs-e. Oba »brenkača« sta tudi poprijela za klaviature in pomagala z »back vokali«. »Main set« je trajal dobro uro in petnajst minut, zajemal pa je uspešnice kot Fly Like an Eagle, Kiss From a Rose, Walk on by ter zaključek z odlično izvedeno Crazy. Sledila je nekajminutna predstavitev zmogljivosti svetlobnega parka ter petnajstminutni dodatek. Ob zapuščanju dvorane pa nas je spremljala Insomnia skupine Faithless. Ves čas koncerta je Seal komuniciral s publiko, med pavzami motiviral k plesu in na oder celo povabil punco iz dvorane. Izpostavil je gostoljubje in lepote Slovenije.

Seal je izvrsten pevec in »show man«, vendar je težko govoriti o koncertu presežkov. Upam si trditi, da je koncertno izkušena publika pričakovala več. Razumljivost in širok razpon njegovega glasu sta iz zvočnikov zvenela nedefinirano. Čudno je videti bas kitarista, ki preigrava klavir, iz zvočnikov pa se hkrati ob klavirju sliši tudi zvok bas kitare, katere ne igra. Čemu določene pesmi podkrepiti s predvajanjem z matrice? Zagotovo bi bilo bolj efektivno na oder postaviti še dva dodatna glasbenika. Zaman smo pričakovali duet z ženo in modno ikono Heidi Klum, Wedding day. Povprečen nastop izjemnega pevca.

Tekst: David Jarc Sonny
Foto: Marko Mazej

Fotogalerija:

Povezani članki:

  • Ni povezanih člankov.