Rabac Summer Festival 2008 – zmeda, morje in dobra glasba

Rabac_2008_09

Rabac Summer Festival 2008
Plaža Girandella, 26. 7. 2008
 
Navkljub zmedenosti, ki jo je med obiskovalci povzročila sočasnost dveh festivalov (Rabac Summer Festival 2008 in United Festival; del festivala Istra Rock), ki sta se (hkratno, včasih pa tudi pomešano) odvijala na dveh prizoriščih – ljubki plaži Girandella in 5 km oddaljenemu, z avtom po nevarni in neosvetljeni cesti težko dostopnemu Labinu, je pretekli konec tedna v Istri minil v znamenju dobre zabave.
 
Plaža Girandella je združena z obdajajočimi hotelskimi objekti poskrbela za izjemno ljubko prizorišče osrednjega sobotnega festivalskega dogajanja festivala Rabac, medtem ko naj bi United na bližnjem Labinu (kjer so se odvijali tudi vsi preostali dnevi Rabca) delno odpadel. Ker nam je sobotno dogajanje na Girandelli pokrilo pretežno večino interesov (in ker so bile akreditacije podeljevane izjemno selektivno in omejeno), smo se osredotočili na mikaven line-up in se z dogajanjem na Labinu nismo obremenjevali. Techno (Jan Plexy, Make, Zero, Gene Le Fosse, Hertz, Marko Nastić, Elton D.) je navdušil prav vse, medtem ko so se o house prizorišču mnenja kresala. Osebno sem bila nad Dannyjem Tenaglio, ki je kmalu po pol eni uri zjutraj za mešalkami zamenjal Marka Asha, ponovno očarana. S svojim šesturnim setom mi je potrdil to, kar sem enkrat že doživela – izjemno pester performans, v katerem se je igrivo sprehodil med dobrim, z znanimi remiksi obarvanim housem, ki ga je popeljal preko osvežujoče progressive-e in vanj prav na skrivaj dodajal tudi lep techno, vse skupaj pa začinil z značilnimi tribal zvoki, ki nas nekatere pač ne morejo pustiti ravnodušne. Za piko na i se je med vrtenjem zabaval tudi kot MC in lučkar, kar je ob značilnem naglasu in šilt kapi delovalo povsem ameriško, na kar lahko porečem le: ‘God bless America’.
           
Ob že omenjeni zmedeni izvedbi dveh festivalov sta oba imela še eno skupno točko: nepregledno množico policistov, ki so tako v uniformah kot v civilu strašili na obeh lokacijah in ob profesionalnem neuspehu obiskovalce pričeli precej neprofesionalno kar sami nadlegovati o možnosti nakupa drog. Čeprav smo se jim (osebno) prav prijetno namuznili, ima vse svoje meje: Istra glede tega pač ne more iz svoje kože.
 
tekst: mm(ojca)
foto: mm(ojca) & sleek
 

Fotogalerija:

Povezani članki:

  • Ni povezanih člankov.