Silence – Ljubezen na smrt

Silence - Ljubezen na smrt

Silence – Ljubezen na smrt

2008, Slovensko mladinsko gledališče / Dallas
 
Na albumu Ljubezen na smrt se nahaja glasba z istoimenske gledališke predstave Matjaža Pograjca. Pri predstavi gre za igralsko-kuharski performans, kjer se dobro (na)je, obenem pa posluša uglasbena dela pesnikov kot so npr. Verlaine, Rimbaud, Baudelaire ali Wilde. Avtorja glasbe sta Boris Benko in Primož Hladnik alias Silence, izvaja pa jo šest vokalistov – igralcev in trije glasbeniki (bobni, klarinet, klavir, kontrabas itd.)
 
Ljubezen na smrt je glasbeni vrtinec sestavljen iz dramatičnih in romantičnih elementov. Besedila zajemajo mračne podobe ljubezni, mestoma s krvjo podložene in z nagrobnim kamnom ograjene, barvno gledano pa predvsem v odtenkih črne, sive in seveda rdeče. Pesmi so kot življenje samo: resne, žalostne, hudomušne, pikre, vesele, vseskozi pa neposredne in boleče iskrene. Vrhuncev je veliko (npr. Pogreb, Svoj ud položim, Pesem z najvišjega stolpa, itd.), album kot celota pa lepo zaokrožen.
 
Glasba na tem albumu je v prvi vrsti seveda namenjena za vse tiste, ki so bili na predstavi in si želijo ob glasbi uživati tudi doma. Predstavljam pa si, da si bodo sladko-bridka besedila vzela za svoja tudi melanholične duše oziroma bo glasba dobra spremljava za dnevna sanjarjenja ali za intimno večerjo v dvoje.
 
 

Povezani članki:

  • Ni povezanih člankov.