Jinx ponovno v Križankah

Jinx

Jinx

Ljubljana/ Križanke
23.06.2008
vstopnina: 25€
 
V avditorij ljubljanskih Križank je hrvaška pop-rock skupina Jinx ponovno prinesla svoje melodične ritme, ki so skupaj s kvalitetnim nastopom botrovali k odličnemu vzdušju na prizorišču. Zadovoljili so tako privržence njihovega zadnjega albuma Na zapadu, kot tudi tiste, ki spremljajo Jinxe že od njihovih začetkov izpred več kot deset let. Znano je, da si je skupina vzela skoraj šest let premora, zaradi osebnih težav v bendu. Lani so se ponovno zbrali in z vsakim novim koncertom dokazujejo, da so v tovrstnih glasbenih vodah še kako pogrešljivi. Njihova glasba vsebuje teme rock prvin, beat, rock’n’roll, ska z značilnimi zvoki klaviatur, kitarskimi poudarki ter vložki pihalne sekcije. Vse to odlično povezuje pevka Yaya, ki s svojim čarobnim vokalom odlično naslika zasanjano, romantično vzdušje.
Koncert se je začel okrog 21. ure s pred skupino Leeloojamais, ki so presenetili v stari zasedbi z Laro na vokalu. Publiko jim je uspelo popolnoma ogreti s svojo že znano energičnostjo in izžarevanjem občutka za prepletanje glasbenih elementov.
Po krajšem premoru so na skrivnostno osvetljen oder prikorakali člani skupine Jinx. Prvi del koncerta je skoraj v celoti pripadal uspešnicam s starejšega albuma z naslovom Avantura počinje. Slišali smo tudi pesem v angleškem jeziku Gotta get away, ki sega v začetke delovanja skupine okrog leta 1995. Da so skladbe, kot so Tamo gdje je sve po mom in Koliko suzaže legendarne, je dokazala publika, ki je Yayi glasno pomagala zapeti. V drugem delu sta se pevka Yaya in njena spremljevalna vokalistka preobrazili v kavbojsko opravo, saj je napočil trenutek za predstavitev uspešnic z zadnjega albuma Na zapadu. Omenjeni album vsebuje več elektronskih vložkov. Ti dajejo pridih modernih ritmov, ki se oprijemajo še vedno dobrih starih osnov pop-rock glasbe. Koncert se je zaključil z bisom štirih uspešnic, kjer je publika še enkrat potrdila, da nismo pozabili na Jinxe ter da jih podpiramo pri njihovem ustvarjanju. Po koncertu je potekal še Jinxov after party v Dvornem baru ( na Dvornem trgu 2 v Ljubljani).
Bil je poletni večer, ki se je končal z nasmehom na obrazih publike in vidnim zadovoljstvom nastopajočih. Lepo je, kadar pridejo na koncert tisti ljudje, ki glasbo res poslušajo in ne gledajo!
 
    
 

Fotogalerija:

Povezani članki:

  • Ni povezanih člankov.