Glam rock večer na Ortofestu

Cyclone

Cyclone

Ljubljana / Orto bar
29.4.2008

Precej raznovrstno ponudbo metalne muzike je proti koncu Orto festa zaokrožil še nastop treh glam metal bendov, ki so se v torek zvečer zvrstili na odru Orta.

Kot prvi so na oder prikorakali Cyclone, mlad nadobudni glam-rock-metal bend, ki se še prebijajo po poteh, ki so jih pred njimi prehodili bendi kot Guns’n’Roses, Skid Row, Motley Crue in njim podobni. To, da so še mladi in nadobudni, se je precej poznalo na odru, saj so delovali malce nesproščeno in ne ravno prepričani vase, a so se kar dobro ujeli z volilno bazo pod odrom in pokazali, kako pomembno je imeti zvesto publiko. Vsekakor jih čaka še precej dela in strganih strun, da bodo publiki suvereno pokazali, kako naj bi se slišal glam.

Precej drugače je bilo z Broken Arrow, ki so z ravno pravšnjo kombinacijo tako hitrih kot tudi malce počasnejših komadov s precej svojega materiala in nekaj malega izposojenega ter s čisto simpatičnim in neprisiljenim poziranjem pokazali odličen nastop. Z očitno kar dolgo kilometrino članov benda, pristno energijo in seveda dobro naštudiran nastopom so bili, vsaj kar se mene tiče, ravno oni zvezde večera, kar je pokazala tudi prisotna publika.

Kot zvezda večera je na oder prikorakal Adam Bomb in čeprav je s skupino prikazal čisto solidno preigravanje tako svojih komadov kot tudi nekaj priredb, med katerimi je bila seveda vrhunec priredba komada New York New, York, kjer je za dvigovanje nog na oder rekrutiral dve obiskovalki, bi bilo po mojem mnenju bolje, ko bi se izognil tisti skromni pirotehniki in bolj informativnem zažiganju kitare proti koncu, ki je nastopu dodalo malce cenene podtone. Pa tudi nekaj preveč decibelov je bilo za moj okus izstreljeno iz zvočnikov, tako da se je nekaj tehničnega znanja, ki ga Adam Bomb vsekakor premore, izgubilo, moja ušesa pa so si za regeneracijo vzela še kar celoten naslednji dan. Na žalost je nekaj malenkosti, ki so rahlo pokvarili sicer energičen nastop.

Če potegnem črto pod nastopom, je bilo zanimivo videti v enem večeru prihodnost, sedanjost in preteklost glama, vsak izmed bendov pa je dodal svoj del v ta spekter.

Tekst in foto: Uroš Škrjanc

Fotogalerija:

Povezani članki:

  • Ni povezanih člankov.