Festival Frequency 2008 vabi

Arctic Monkeys, Frequency 2006

Arctic Monkeys, Frequency 2006

Od 14. do 16. avgusta bo na Salzburgringu v Avstriji potekal že osmi Frequency festival. Znani so prvi izmed prek 90 nastopajočih:

R.E.M.
THE KILLERS
DIE FANTASTISCHEN VIER
TRAVIS
THE HIVES
FLOGGING MOLLY
BABYSHAMBLES
MAXIMO PARK
DROPKICK MURPHYS
TRICKY
THE DRESDEN DOLLS
THE ROOTS
PATRICE
THE CHARLATANS
THE WOMBATS
I AM X
DIRTY PRETTY THINGS
KAIZERS ORCHESTRA
IRON & WINE
MADSEN
ALKALINE TRIO
THE SUBWAYS
DANKO JONES
WE ARE SCIENTISTS
LOUIS XIV
CHIKINKI
GET WELL SOON
JULIA
JOSÉ GONZALES
BALKAN BEAT BOX
BLACKMAIL
SLUT
NNEKA
THRICE
TEITUR
ITCHY POOPZKID
BLOOD RED SHOES
YEAR LONG DISASTER

ELEKTRO TENT
PENDULUM DJ SET & MC Verse
in drugi

3 dnevi – cca. 90 nastopajočih – 5 odrov – PARTY-TENT –  OPEN STAGE CONTEST  – WEEKENDER UK STAGE – ELEKTRO TENT & mnogo več…

Festival Frequency bo letos doživel osmo izdajo, prvič s kar petimi odri in prek 90 nastopajočimi. Organizatorji se ponovno trudijo privabiti čim večja imena svetovne glasbene scene, cilj pa je pripraviti najboljši festival Frequency v zgodovini. V ta namen so se povezali z britansko založbo Weekender, ki bo glasbo iz britanskih logov vrtela na posebnem odru Weekender UK. Po velikem lanskem uspehu bo tudi letos eden izmed odrov namenjen elektronski glasbi, bolj talentirani pa se lahko prijavite na Open Stage Contest.

Največja vaba pa je po besedah organizatorjev fantastičen line-up. S ponosom napovedujejo skupino R.E.M. in predvsem v Nemčiji izjemno popularne Die Fantastischen Vier (skupina je nedavno prejela glasbeno nagrado ECHO za najboljši nacionalni rock/pop bend). Seveda pa ne bo manjkal niti škandalozni rocker Pete Doherty (naj tu pripomnimo, če ne bo ravno takrat v zaporu ali prisilnem odvajanju), ki je na zadnji evropski turneji dokazal, »da lahko«.

V prihodnjih tednih organizatorji napovedujejo še nova imena in datum »kick-off« partyja na Dunaju. Vstopnice so že na prodaj po ceni 99 € za 3 dni (www.eventim.si).

Več o festivalu najdete na www.frequency.at.

Povezani članki:

Značke: