Vanilla Sky in Multiball na Ortofestu

Vanilla Sky in Multiball na Ortofestu

Vanilla Sky in Multiball na Ortofestu

Vanilla Sky, Multiball
Ljubljana / Orto Bar
ponedeljek, 21. april 2008 ob 22h
Vstopnina: 6EUR
Vanilla Sky in Multiball na Ortofestu
Pondeljkov večer v Orto Baru so tokrat zaznamovali punk rock ritmih dveh odličnih zasedb in sicer italijanskih „mtvjevcev“ Vanilla Sky ter celjskih punk rock prvakov Multiball.
Kot prvi so nastopili Multiball iz Celja, tokrat sicer v malce drugačni postavi, saj je tokrat namesto Jana bobnarsko mesto zasedel Matej iz skupine Killing Option. K temu je pripomogla usodna noč 4. aprila v celjskem Musicu, saj je prišlo do neljubega incidenta, kjer je bil Jan zaboden v roko. Več o tem si lahko preberete na njihovi uradni Myspace strani www.myspace.com/multiball. Tokrat je bil repertuar zelo okrnjen prav zaradi omenjene nesreče, saj je imel Matej res malo časa, da se je lahko naučil vse komade. Kljub vsemu, so Multiball odigrali po najboljših močeh. Tako smo slišali vse od njihovih začetkov At Last pa do največjega hita zadnjega albuma Endless Journey Friday Night Anthem pa vse do malce predelanih When I’m Done, Absent, After You My Friend itd. Meni osebno še vedno najboljša skupina v tem žanru na slovenski glasbeni sceni, škoda samo, da ljudje tega v Sloveniji ne vidijo/slišijo.
Skupina Vanilla Sky je Slovenijo obiskala že večkrat, nazadnje leta 2006 v sklopu turneje Punk Is Dead, vendar so se za skupino stvari bistveno spremenile od takrat. Res je, da so Vanilla Sky v Italiji precej poznani, k temu je predvsem pripomogla televizijska postaja Mtv, vendar si nisem mislila, da obstajajo tudi v Sloveniji oboževalci dotične skupine. Pop punk rock tipičen predvsem za mtv-jevske bende, je to noč navzel tudi prostore Orta. Skupina pridno koncertira vse od Italije, osrednje Evrope, Amerike pa vse tja do Azije. Poskrbeli so za predvsem dober šov na odru in pestrim angleškim ter italijanskim repertuarjem vse tja od komada Distance, On and On, Nightmare, Break it Out do italjanskega slovesa Se Vuoi Andare. Za največji hit leta 2007 je sicer poskrbela Rihanna, a Vanilla Sky so ga priredili ter ga „vzeli“ za svojega, tako da je po prostorih Orta na ves glas odmevalo „Umbrella ella ella e e e…“.
Dober nastop obeh skupin, vendar samo škoda, da ponedeljkov večer v Ortu ni privabil večje število ljudi, kljub Ortofestu. Morda pa kdaj drugič?
Monika Klinar

Povezani članki:

  • Ni povezanih člankov.