Tide na Ortofestu

tide_ortofest_02

Ljubljana / Orto bar
16.4.2008 
 
Ko sem prebiral program Orto festa, sem se razveselil možnosti, da tudi v živo preverim eno izmed novejših atrakcij slovenske scene – Tide. Po kar odmevni predstavitvi albuma v Cvetličarni sem upal, da bodo Orto klub zopet zatresli malce ostrejši ritmi, a že prvi pogled na publiko, ki so jo v večini sestavljale v tesen jeans ujete srednješolke, mi je dal misliti, da se ravno kaj hudo pretresljivega ne more zgoditi.
 
Ni kaj, fantje svoj posel sicer dobro obvladajo. V dobri uri so zaigrali kar nekaj svojega lastnega materiala, ki se po mojem mnenju lepo poda radijskim valovom ali pa srednješolsko-študentskim žurom za malce bolj zahtevno občinstvo. Seveda pa ni šlo brez priredb in čeprav bend ni zaplaval v oldies but goldies vode, brez U2 vsekakor ni in ni šlo. Bend zna zelo dobro najti stik s publiko in zagnanost ter količina švica, ki so ga pustili na odru, je vsekakor zavidanja vredna, dogajanje pa zna biti zelo zanimivo, ko bo tako njihova današnja publika kot tudi oni sami odrasli. Kar sem pogrešal na koncertu, je bilo nekaj provokacije, tisti korak čez kar naj bi r’n’r tudi bil, tako da je tudi medigra kitar prav na koncu špila vsaj zame izzvenela malce mimo. Imel sem občutek, da bi se lahko koncert razvil še naprej, če bi le imeli nekaj več časa in da so se razživeli šele proti koncu. Zato mi je kar malce žal, da niso imeli na voljo še kake pol ure, kar bi zbrana publika vsekakor znala ceniti.
 
Če strnem vtise, imam občutek, da je bend še zelo na začetku in da zna biti zanimivo, kaj nam bodo ponudili v bodoče in če bo to, kar bodo ponudili, res to. A če bi po koncu povprašali vse zbrane, sem prepričan, da bi dobili odgovor, da je… to pač TO.
 
Tekst in foto: Uroš Škrjanc
 

Fotogalerija:

Povezani članki:

  • Ni povezanih člankov.