Guns 2 Roses v Cvetličarni

guns_2_roses_01

Ljubljana / Cvetličarna Mediapark
Sobota, 5. april 2008
Vstopnina: 15€ (razprodano v predprodaji)
 
Najbrž je utopično pričakovati, da bomo pri nas kdaj videli originalno zasedbo Guns’n’Roses in še bolj utopično, da bomo videli vsaj približno originalno zasedbo, ki bi svoj koncert korektno oddelala. Iz razočaranja mnogih, ki so pred leti drli na evropske festivale, kjer je nastopal Axl in kolegi, gre potegniti zaključek, da so Gunsi dokončno propadel, a legendaren band, katerega glasbo je vredno poslušati le na nosilcih zvoka.
 
Zadevščino so na glavo postavili britanski Guns 2 Roses. Ne le cover band, pač pa tudi imitatorji so prepričali tudi svoje »originale«, saj sta jih Slash in Axl potrdila kot edine prepričljive, z njimi pa je nekaj časa igral tudi bobnar originalne zasedbe Steven Adler. Za dva dni so ogreli tudi Slovenijo, kjer so nastopili najprej na Uncu in dan kasneje še v Ljubljani.
 
Že ure preden so se odprla vrata Mediaparka, so na parkirišču postopali pristaši Gunsov, iz avtomobilov se je slišala njihova glasba, pivo je teklo v potokih. Tekla je tudi preprodaja kart – te so dosegale tudi štirikratno prvotno vrednost.
 
Nalogo, ogreti občinstvo, so imeli slovenski Prospect. Metalci se sprva niso zdeli ravno primerni za to nalogo ravno zaradi prevelike razlike v žanrih, vendar so svoje delo v slabi uri dolgem koncertu dobro opravili.
 
Šesterica Londončanov se je po krajšem odmoru končno prikazala na odru. V dobri dve uri in pol dolgem koncertu so najbolj navdušili best-of komadi, niso pa ostajali samo pri teh in nam postregli tudi z raritetami, prvotno nikoli odigranimi v živo. Band je svoje delo, kljub veliki količini popitega alkohola, opravil zelo profesionalno (z izjemo klaviaturista, ki je sredi koncerta za kakšno uro obležal za svojim instrumentom in kasneje v zaodrju). V paketu odlično odigrane muzike, dodelanega izgleda in pripadajočega »attituda« na odru enostavno niso mogli brcniti v temo. Občinstvo jim je jedlo iz roke; najbrž je marsikateri obiskovalec od navdušenja celo pozabil, da na odru stojijo »le kopije«. Atmosfera v (pre)polni dvorani je bila odlična, energija na in pod odrom odlična, občinstvo pa več kot zadovoljno s kupčijo, sklenjeno ob nakupu karte.
 
Za vse, ki so zamudili gotovo enega najboljših rock žurov letos, se obeta ponovitev poleti v Kopru.
Tekst: MojcA SelaK
 

Fotogalerija:

Povezani članki:

  • Ni povezanih člankov.