Agnostic Front ponovno v Ljubljani

O.S.D.S.

O.S.D.S.

AGNOSTIC FRONT, O.S.D.S., NO LIMITS
Ljubljana / Orto Bar
petek, 18.4. 2008 ob 21h
RAZPRODANO!
Po dveh letih, tokrat v sklopu Ortofesta so k nam ponovno prišli newyorški Agnostic Front. Pred dobrimi dvemi leti so zapustili pečat skupaj s skupino First Blood v Gali Hali na Metelkovi, tokrat pa so prevzeli občinstvo v dvorani Orta. Za petkovo norišnico v Orto pa so meddrugim poskrbeli tudi primorski O.S.D.S. ter No Limits.
Kot že rečeno za ogrevanje je bilo poskrbljeno in tako so prvi na oder stopili obalni No Limits. Skupina, ki je svoje prve začetke zabeležila že v devetdesetih je tudi tokrat poskrbela za dobro vzdušje. Hardcore s primesmi drugih žanrov je bila prava poslastica za vse domače fane skupine, ki so se ta večer znašli v Ortu. Teksti skupine temeljijo predvsem na političnih temah, rasnih, cerkvenih ipd. Energičen nastop skupine, predvsem bi tu izpostavila vokalista, ki s svojo karizmo preseneti še marsikaterega skeptika.
Za dodatni warm up pa so poskrbeli starogoriški punkeraši O.S.D.S. Trojec na čelu z backvokalistko ter basistko Monico je bil meni osebno mnogo boljši kot prva predskupina, vendar stvar okusa. V kratkem polurnem repertuarju so se zvrstili predvsem avtorski komadi, slišati pa je bilo tudi priredbo Revolucija legendarnih Scuffy Dogs. Punk združen v rock’n’roll ter dodatki hardcora je bil prava paša za ušesa.
Zapolnjen Orto Bar do zadnjega kotička pa je seveda vneto pričakoval legende hardcora Agnostic Front iz New Yorka. Takoj po uvodnem intru in več kot očitnem vzdušju publike so se zaslišali prvi takti Fall Of The Parasite iz albuma Another Voice ter se nadaljevali s komadom Pride, Faith, Respect pravtako iz prej omenjenega albuma izdanega v letu 2005. Skupina nam je postregla s precej pestrim repertuarjem, saj so se ta večer zvrstili v večini vsi njihovi hiti in ne samo komadi z zadnjega albuma Warriors, ki so ga izdali pri Nuclear Blast Records. Največji hit z zadnjega albuma je seveda komad For My Family pri katerem je prav vse občinstvu singalongalo. Seveda tu ne smemo pozabiti že na skoraj legendarni komad Gotta Go. Vzdušje je bilo seveda na vrhncu, da o raznih stage divingih ter takšnih in drugačnih circle pitih ne govorim.
Za nami je bil še en nepozaben koncert v sklopu Ortofesta in tudi nasploh, zahvala gre tudi tokrat organizatorjema ekipe Dirty Skunks, ki sta se še posebej potrudila ter izpeljala še en koncert, ki bo marsikomu ostal za vedno v spominu.
Monika Klinar
Foto: Uroš Škrjanc

Fotogalerija:

Povezani članki:

  • Ni povezanih člankov.