Od plesa v nebesa – sanje o masovki

Od plesa v nebesa3.08_01

Od Plesa V Nebesa @ Golovec/ Celje, 22.3. 2008
 
Po nekajletnem premoru in razočaranju nad odpovedjo novoletnega partya se je preteklo soboto v hali L v Golovcu pripetila masovka, ki smo jo nostalgično pričakovali predvsem starejši ljubitelji tovrstne zabave. Evforija je navkljub zelo solidni organizaciji in nemoteni izvedbi tekom noči izzvenela in mnogi smo se domov odpravili nepotešeni. Vzroki zagotovo tičijo v prevelikih pričakovanjih, premajhni udeležbi in nekaterih pomanjkljivostih, za katere pa upamo, da bodo v prihodnosti (party naj bi pomenil le začetek nove celjske odisejade…) odpravljeni.
 
Hala L, po kateri je nazadnje v dvonadstropni postavitvi (a se še spominjate pravljičnega stopnišča…?) donelo daljnega novega leta 2002, je bila tokrat omejena na spodnje nivoje in čeprav naj bi party obiskalo okrog 2000 ljudi, so se ti na velikem prostoru kar preveč razgubili. Navkljub dejstvu, da je bil party prej slabo kot dobro obiskan, pa je ob našem prihodu (okrog ene ure zjutraj) garderoba bila že polna. Prizorišče je bilo razdeljeno na dva velika floora, od katerih je (v primerjavi s prejšnjimi leti, ko je bila šibka točka prav house plesišče) pozitivno, progresivno, presenetil Groovy Room, na katerem so nastopili Sander Kleinenberg, John Acquaviva, Sandy Rivera, Damien J. Carter, Alex Dee Groove in Dean Deen. Večje razočaranje je bilo Power Room prizorišče, kjer nastopajočim Ignitionu Technicianu, Bryanu Coxu, Hertzu, Gaetanu Parisiu, Pettu Vaydexu, Alexu Longu in Kocman Oianu enostavno ni uspelo ujeti ritmov ali pa so bila moja pričakovanja preprosto preveč oddaljena od tega, kar je bilo ponujeno; osebno nisem želela ne minimala ne shranza (ki ga seveda ni bilo), temveč lep plesen techno, takšen pa je postal komaj proti jutru, ko so mešalke prevzeli domači DJi in ko je postajalo vedno manj moteče tudi dejstvo, da je bilo ozvočenje ena šibkejših točk opisovanega plesišča. Ob navedenih floorih je bilo ob DJ D’ Furiousu in DJ T & Magixu poskrbljeno tudi za VIP Room.
 
Organizatorjem gredo tako plusi kakor minusi. Na vhodu ni bilo gneče, na prizorišču je bila Drogartova ekipa, za razliko od nekaterih drugih (ki so morali party predčasno zapustiti) pa sem imela z (izjemno prijaznimi) varnostniki najboljše izkušnje do sedaj. Pozitivno sta presenetila tudi laser in fire show (slednjega sem žal izpustila). Negativne točke gredo predvsem izredno visoki vstopnini (pred 23.00 je bilo za vstop potrebno odšteti 30 eurov, medtem ko je polna cena znašala 40 eurov) in nikjer objavljenemu line-upu, ki je sicer klasika na takšnih eventih.
 
Kakorkoli že, je party minil mirno in brez incidentov, na samem prizorišču pa je bilo s kar največjo pozornostjo poskrbljeno za varnost in dobro počutje. Čeravno je party minil precej bolj povprečno kot pa smo vajeni iz nekdanjih celjskih masovk, z veseljem pozdravljam pričetek novih celjskih dni in sanjam o naslednji masovki…
 
                                                                               tekst: mm(ojca)
foto: janchy&kodryn

Fotogalerija:

Povezani članki:

  • Ni povezanih člankov.