Ghislain Pourier – No Ground Under

Ghislain Pourier – No Ground Under

Ghislain Pourier – No Ground Under

2008, Ninja Tune
 
Vsaj boljše poučeni že vemo, da je treba zadnje leta za potentne ritme in dobro podmazane gobezdače pogledati malce dlje, pobrskati izven sveta, v katerem trenutno vladajo le še zlate verižice, kromirana platišča in dizajnerska oblačila. The Bug, Spank Rock, Georgia Anne Muldrow in M.I.A., je le nekaj svetlih izjem, ki poslušalcu še dajejo upanje za dobro beat orientirano glasbo izven velikega biznisa.
 
Tudi Ghislain Poirier, kanadski beat maker je zanimivo ime, ki že zadnjih nekaj let konstruira omembe vredne ritme pod pragom javnega zaznavanja. No Ground Under je njegov novi album in je na kratko povedano: čista plesna bomba!. Elektro-dancehall, naspidiran reggaeton, kovinski dub, old school šejkanje, glitchy house nabijanje in množica reparjev ter rootsmanov, med katere se pomešajo celo Poirierjevi francosko repajoči kanadski homiji, so zelo različni elementi, ki tvorijo album No Ground Under, a jih kanadski producent mojstrsko poveže v zelo kohezivno in lepo poslušljivo celoto. Plesnost je na No Ground Under sicer v ospredju, a to ne pomeni, da Poirierjevi gosti ne spustijo tudi kakšne ostre bodice proti politiki ali obstoječemu svetovnemu redu. Na albumu se prepletajo vokalni komadi z inštrumentali in le-ti po kvaliteti in izrazni moči ne zaostajajo čisto nič za prvimi (npr. elektro pošast It`s War War War ali zabluženo lomljenje ritmov Exils, na katerem gostuje violonist Abdelhak Rahal).
 
No Ground Under je eden izmed tistih redkih albumov, ki združuje čisto plesnost z resno noto oziroma, ki resnost posreduje na poslušljiv in privlačen način. Eden izmed albumov leta!
 

Povezani članki:

  • Ni povezanih člankov.