Roots In Session Sounds / Bob Marley Tribute

Roots In Session Sounds / Bob Marley Tribute

Roots In Session Sounds / Bob Marley Tribute

07.02.2008
Ljubljana / Klub K4
Vstopnina: 5 €
 
 
Če imate radi Reggae, Dub, Roots Music, Dancehall, Drum’n’Bass, Jungle, Breakbeat, HipHop, R’n’B …potem zagotovo poznate Roots In Session Sound System, ki nas na slovenski reggae sceni osrečuje, podučuje in energično zapolnjuje s pozitivnimi vibracijami že osem let. Kronologijo njihovega delovanja in ažurne informacije ustvarjanja lahko najdete na njihovi strani.
 
Tokrat so nas pripravili do plesne meditacije s poklonom legendarnemu  Robertu Nesta Marleyu, katerega 63. rojstni dan smo praznovali 6. februarja. Beseda reggae pomeni "glasba kraljev", kar se tudi skozi sama besedila odraža, saj je opevanje kralja (Jahve oz. okrajšano Jah, Haile Selassie I, itd.) zaslediti skoraj v vsaki pesmi. Največjo zahvalo in vlogo pri prenosu reggae glasbe v svet gre nameniti nikomur drugemu kakor prav Bob Marley-u.
 
Njegova avtorska glasba ima edinstveno sposobnost direktnega nagovora »to anyone, any time, anywhere«. Vsakemu izmed nas kdaj zapaše zapeti od sreče ali nesreče o ljubezni in upanju, o svobodi in sanjah, o tem, da se je potrebno postaviti za svoje pravice, o miru in enakosti… Z mešanico afriške, zahodno-evropske, ameriške in jamajške glasbe in nagnjenostjo k sprejemanju valov se lahko odzoveš z naravnim gibanjem, zibanjem in se prepustiš užitkom, čeprav nisi 100 % rastafarijanec ;-), ampak si uživalec ušesom prijetne glasbe, tako kot moja malenkost, ki je pričakovala prav to in to tudi dobila!
 
Manjši floor je bil ob pol polnoči, ko je z ogrevanjem začel DJ Čaj, nevsiljivo zapolnjen. Obiskovalci niso bili striktno rastafarijanci, ampak predvsem raznobarvni predstavniki mlajše populacije in le tu pa tam si imel možnost občudovati kakšno glavo z dreadlocksi.DJ Čaj nam je postregel z mešanico duba in roots glasbe. Odlična predigra za evergreene, ki so nam bili podarjeni od RDYO DJev: Selecta Pier, Shine, FU in za zelo kratek čas tudi DJ Jamirko. Tako smo do tretje ure zjutraj poplesavali in peli na mešanice skoraj vseh zvrsti reggae glasbe, osvežili z mandarinami, ki so se nam ponujale v ogromni košari na desnem zvočniku, ter pričakali zadnje nastopajoče, ekipo Jah Faya Sound System. Maruša a.k.a. Sensi, Gregor a.k.a. Weedy in Klemen a.k.a. Irie I so nadaljevali s pozitivnimi vibracijami. Prepoznavnost njihovega zvoka se odraža predvsem v pestri zbirki old-school in new – roots riddimov, večnih hitov kot seveda tudi dancehall in jungle komadov.
 
Pridni teptalci plesišča smo se predali plavanju užitkov do nekaj čez četrto, nakar smo se z nasmeškom na ustnicah podali ven v nov dan in nove sanje. 
 
ONE WORLD-ONE LOVE!
 
Edna
 

Povezani članki:

  • Ni povezanih člankov.