Mad Caddies, Wil Ridge & Summerville v Celjskem domu

WIL RIDGE, Celjski dom, Celje, foto: Samo Bešlagiè

Celje / Celjski dom – dvorana Union
Sobota, 23.2. 2008 ob 20h
Vstopnina: 15 €  18 €
 
Koncertno leto 2008 je tudi letos enkratno ter pestro. Ponovno je Buba razveselila z novico obiska Slovenije kalifornijskih Mad Caddies. Skupina, ki velja že za dobre znance slovenske publike (tokrat so nas obiskali že četrto leto zapored), je trenutno na evropski turneji. Ponovno naj bi se vrnili na »kraj zločina« izpred štirih let v ljubljanski Mediapark, vendar je tokrat prišlo do komplikacij s strani Mediaparka, namreč mladoletnih oseb naj ne bi spuščali na koncert niti v spremstvu staršev, kaj šele skrbnikov! Zato je bila slab teden prej vsa zadeva dokaj hitro prestavljena v nekaterim »preveč« oddaljeno Celje. Vendar resnici na ljubo, komur so Mad Caddies ali katerakoli skupina tako všečni, se bo potrudil in prišel tudi v drug kraj. Caddiesi so na angleškem delu turneje spremljali legendarni Dropkick Murphy’s (škoda, da tega nismo doživeli tudi drugod v Evropi), na drugi polovici toura pa je fante iz Santa Barbare v Kaliforniji spremljal kantavtor Wil Ridge s skupino. Za lokalni posladek pa so tokrat poskrbeli primorski Summerville.
 
Koncert se je začel že nekaj čez osmo uro zvečer, vendar smo žal malce zamudili, saj se je pred Celjskim domom nabralo že kar nekaj ljudi, predvsem starih znancev iz žanrsko podobnih koncertov iz preteklosti, katere moraš seveda vsakega pozdraviti in z njim diskutirati vsa pričakovanja tokratnega večera.
 
O skupini Summerville žal ne morem reči, da so me navdušili, saj bi potrebovala slišati nekaj več, kot pa smo jih dejansko ujeli – zadnja dva komada, vendar pa si jih bom v prihodnosti zagotovo ogledala, saj trenutno kar pridno koncertirajo po Sloveniji s skupino Spill Of Ink na t.i. Spill of Summer turneji. Pop punk z raznovrstnimi žanrskimi mešanicami je predvsem privabil žensko publiko, ki je veselo skakala pod odrom in si bolj kot ne ogledovala fante skupine Summerville.
 
Tistim, ki dobro poznajo skupino Mad Caddies, je ime Wil Ridge seveda znano, saj je bil Wil včasih bobnar Caddiesov. Za tokratno njegovo skupino je to prva turneja in zagotovo jim je v čast, da nastopajo ravno z Mad Caddies, s katerimi jih veže nekakšna vez iz preteklosti. Štiričlanska zasedba na čelu z Wilom preigrava nekakšno zmes modernega alternativnega countrya s primesmi rocka. Predstavili so debitantski album Painful in navdušil marsikaterega skeptika o njihovem nastopu.
 
Čeprav je bilo ogrevanje malce bolj umirjeno kot ponavadi, so to kaj kmalu spremenili Mad Caddies. Skupino sem videla že neštetokrat, vendar so mi še vedno najbolj ostali v spominu koncerti v Sloveniji. Tokrat smo si z lahkoto priborili prostor v prvih vrstah, kljub temu, da je za nami bilo okoli 900 obiskovalcev. Koncert tokrat ni bil razprodan, a je bil vseeno dobro obiskan, po pričakovanjih. Za začetek so nam postregli s komadoma Reflections in Tired Bones (Keep it going, 2007) ter Road Rash (Duck and cover, 1998). Letos praktično mineva že deset let, odkar so izdali svoj prvi album Quality Softcore (založba Honest Don’s) ter se tako nekako zapisali v ene izmed bolj famoznih bendov založbe FatWreck Chords. Za spremembo so nam postregli predvsem s hiti prejšnjih albumov, kot so Silence, Monkeys, No Hope, Just One More, Villains itd. Stari fani pa so bili veseli taktov Distress in Preppie Girl. Norenja seveda tudi tokrat ni manjkalo, vendar v primerjavi z lanskoletnim odklopom v Ajdovščini to ni bilo nič. Lahko bi rekla, da je bil to nekako bolj povprečen koncert Caddiesov, morda se le moja pričakovanja niso izpolnila, tako kot bi se morala. Melodični punk rock s primesmi ska-ja, swinga je tudi tokrat kar izpuhtel v slabi uri in pol ter nam tako napolnil dušo s fatwreckovsimi ritmi najkasneje do 19. aprila, ko nas bodo po treh letih obiskali punk rock veljaki No Use For A Name v mariborskem Štuku.
 
Tekst: Monika Klinar
Foto: Samo Bešlagič

Fotogalerija:

Povezani članki:

  • Ni povezanih člankov.