Ema 2008: Končno je prišel čas Rebeke Dremelj

Ema_2008_1

 Univerzalna ženska Rebeka Dremelj je poskušala že nekajkrat. Tako sama, kot tudi v tandemu z Domnom Kumrom. Tokrat se je zopet prijavila in očitno je leto 2008 njeno. Prepričala je mnogoštevilčno gledalstvo in poslušalstvo in z 56.823 glasovi za las prehitela drugouvrščene Skupino Langa in Civile.

 Sicer običajno škandalozno-»pompozna« Ema, dogodek, ki v slovenski javnosti še dolge mesece po njem buri duhove in podžiga debate o nastopajočih, vsako leto postaja večji lov za medijsko izpostavljenost in šov, glasba pa vedno bolj zaostaja.
 
Letošnja dva predizborna večera, ki so ju povezovali Lorella Flego in Peter Poles ter Tjaša Hrobat in Jure Sešek, sta nabrala deset pesmi, ki so imele priložnost druge predstavitve še v finalu. Tudi tokrat se je v vlogi govorca predstavil Mario Galunič, ki ga je spremljala Bernarda Žarn. Pravzaprav tudi letos ni slovenski izbor za pesem Eurovizije prinesel ničesar novega. Deset pesmi, ki bodo še dolgo časa odmevale na radijskih postajah in izvajalci, ki bodo polnili stolpce rumenih medijev.
 
Čeprav so tudi tokrat obstajala številna namigovanja in ugotavljanja, kdo bi lahko dobil vstopnico za Beograd, kjer bo letos izbor potekal, in četudi so se nekateri že dogovarjali, kako bodo tja potovali, je volja gledalcev, ki jim je bila odločitev o zmagovalcu prepuščena, presodila po svoje.
 
Nekajkratna poraženka Rebeka Dremelj, ki pa je iz svojih »porazov« zagotovo znala izvleči kar največ, bo letošnje leto zastopala Slovenijo v Srbiji. Nobena skrivnost ni, da njene tri backvokalistke niso Slovenke, prav tako pa se je pod zmagovalno pesmijo Vrag naj vzame, podpisala izkušena roka Pipija iz skupine Karma, ki je Rebeki prinesla Emo.
Za nastop na finalnem večeru pa se bo Dremljeva morala še pošteno potruditi, saj konkurenca zagotovo ne bo lahka.
 
Ostali nastopajoči pa so se takole zvrstili do 10. mesta:
 
1. Rebeka DremeljVrag naj vzame (56.823 glasov)
 
2. Skupina Langa in CiviliZa svobodo divjega srca (56.428 glasov )
3. Brigita ŠulerSamara (9746 glasov)
4. 4Play DJ (9134 glasov)
5. Eva ČerneDovolj (8044 glasov)
6. Turbo AngelsZabava (7914 glasov)
7. Johnny BravoButn …, butn!!!, 6192 glasov
8. Tina Gačnik (Tiana)Povej! ( 4945 glasov)
9. Manca Špik Še vedno nekaj čutim (3492 glasov)
10. Cole in predsednikDober planet  (3189 glasov)

 Nina Jenko

foto: Jan Jenko

Fotogalerija:

Povezani članki:

  • Ni povezanih člankov.