Radikal Dub Kolektiv… Upbeat dub koncert

2008_01_12_radikal_dub_kolektiv_01

Ljubljana / Metelkova mesto / Channel Zero
Sobota, 12.01.2008, 23:30h  
Vstopnina: 5 €

Zagrebški Radikal Dub Kolektiv (http://myspace.com/radikaldubkolektiv) je štiričlanski hiperaktivni band, ki v svoji avtorski glasbi povezuje različne žanre, od duba, skaja, punkrocka do rootsreggaeja, zapluje pa tudi v bolj ambientalne-funk-transoidne sfere. Neklasična zasedba, kjer se klasični inštrumenti prepletajo s semplerji in efekti, deluje groovy plavajoče. In prav takšen je bil 2-urni energični  koncert v nabito polnem ChO.
 
RDK so se formirali v maju 2002 kot pet članska zasedba, do nedavnega jo je sestavljalo celo 8 članov, tokrat nas je osrečila super četverica: v svetlikajoče srebrno novoletno tuniko oblečena Vanja (melodika, klaviature, vokal), groovy Vrki-Vrx (bas-fx operator), Jadranko (kitara live mix) in nasmejani Vedran Meniga na bobnih.
 
RDK so sicer že predstavili svoj sveži album Bas(s) Mat(t)er(s) (»Universal Egg«: založba slovitega dub producenta Neila Percha-gonilne sile in ustanovitelja Zion Train, Abassi All Stars) na zadnjem nastopu v Gala hali pred enim letom, kjer so dokazali, da jih je vredna cela Evropa.V minulem letu so namreč nastopali največ prav tam: Avstrija, Nemčija, Belgija, Nizozemska in zadnji od obsežne novoletne 20 dnevne turneje nastop v Channel Zeru.
 
Na začetku koncerta v organizaciji DUB LAB (www.myspace.com/dublabch0 ) in KAPA (www.myspace.com/galahala) so nam RDK postregli z novimi komadi, proti koncu in kar dveh bisih pa starejšimi iz prve plošče. Tako smo uživali v Unity, Sačuvaj, Bosnia By Bass, Brigther Future, Reggae Connection, Rajčice, S.O.S.,…Sami so opisali koncert kot res posebno pozitiven polnilec baterij njihove utrujenosti; revčki so nastopali skoraj vsak dan…in za nagrado so na zadnjem nastopu dobili poskakujoče super vzdušje ter kar dva bisa!
 
RESPECT!
 
Tekst: Edina Edna
Foto: Samo Bešlagič

Fotogalerija:

Povezani članki:

  • Ni povezanih člankov.